BIST
9.961
1,33%
DOLAR
35,3299
0,01%
EURO
36,3831
0,10%
ALTIN
3.021,23
-0,00%
PETROL
75,86
1,63%
BITCOIN
3.430.341
1,46%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 0°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 0°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Pelin'in Menüsü: Uzak Doğu Usulü Acılı Ekşili Çorba Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Pelin'in Menüsü: Uzak Doğu Usulü Acılı Ekşili Çorba Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 8-12 Nisan haftasının beşinci gün yarışmacısı Pelin, başlangıç olarak Uzak Doğu Usulü Acılı Ekşili Çorba tarifine yer verdi. Peki, Uzak Doğu Usulü Acılı Ekşili Çorba nasıl yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
13 Nisan 2024 13:30
GÜNCELLEME
14 Nisan 2024 02:46
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Pelin'in Menüsü: Uzak Doğu Usulü Acılı Ekşili Çorba Tarifi..
Uzak Doğu Usulü Acılı Ekşili Çorba
Malzemeler:
Tavuk suyu, 4 su bardağı
Su, 2 su bardağı
Tavuk göğsü, 1 adet, ince şeritler halinde kesilmiş
Mantar, 100 gram, dilimlenmiş
Bamya, 100 gram, halkalar halinde kesilmiş
Kırmızı biber, 1 adet, ince dilimlenmiş
Yeşil soğan, 3 sap, ince kesilmiş
Zencefil, 1 yemek kaşığı, rendelenmiş
Sarımsak, 3 diş, ezilmiş
Soya sosu, 3 yemek kaşığı
Sirke, 2 yemek kaşığı
Şeker, 1 yemek kaşığı
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı
Misô paste, 1 yemek kaşığı
Limon suyu, 2 yemek kaşığı
Yumurta, 1 adet, çırpılmış
Mısır nişastası, 1 yemek kaşığı, biraz su ile karıştırılarak açılmış
Taze koriander (kişniş), Birkaç dal, ince doğranmış
Nasıl Yapacağız?
Büyük bir tencereye tavuk suyu ve suyu koyup, orta ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynayan suya ince şeritler halinde kesilmiş tavuk göğsü, mantarlar ve bamya ekleyin.
Zencefil, sarımsak, yeşil soğan ve kırmızı biberi ekleyin.
Çorba kaynamaya devam ederken soya sosu, sirke, şeker, tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve miso paste ekleyin.
İyice karıştırın ve çorbanın 10 dakika boyunca orta ateşte pişmesine izin verin.
Açılmış mısır nişastasını yavaşça çorbaya ekleyin ve çorbanın kıvamının koyulaşmasını sağlayın.
Çırpılmış yumurtayı yavaşça çorbanın üzerine dökün ve yumurtanın pişmesi için çorbayı hafifçe karıştırın.
Çorbanın tadına bakın ve gerekirse ekstra tuz, şeker veya sirke ile tatlandırın.
Limon suyunu ekleyin ve bir kez daha karıştırın.
Çorba servise hazır olduğunda, ince doğranmış taze koriander (kişniş) ile süsleyin.
Sıcak olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Jelly Donut Blush Akımı Nedir?
Konfor Alanı Nedir? Faydaları ve Riskleri Neler?
Everything Shower Ne Demek? Nasıl Yapılır?
Vision Board Nedir? Hayal Panosu Nasıl Hazırlanır?
Chilling Nedir? “I’m Chilling” Ne Anlama Geliyor?
Vücutta kalkan görevi görüyor: Soğuklarda ısıtıyor, vücut direncini artırıyor, gençleştiriyor, kemikleri güçlendiriyor!
Bu yöntem ömrü uzatıyor! Kahvaltının faydaları neler, geç kahvaltı yapmak ne işe yarar?
Sonraki Sayfa
×
Ara