Zuhal Topal'la Yemekteyiz Pelin'in Menüsü: Cafe De Paris Soslu Lokum Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 8-12 Nisan haftasının beşinci gün yarışmacısı Pelin, ana yemek olarak Cafe De Paris Soslu Lokum tarifine yer verdi. Peki, Cafe De Paris Soslu Lokum nasıl yapılır?
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Pelin'in Menüsü: Cafe De Paris Soslu Lokum Tarifi..
Cafe De Paris Soslu Lokum..
Malzemeler:
Cafe De Paris Sos İçin:
Tereyağı, 250 gram, oda sıcaklığında
Anşua Pastası, 1 yemek kaşığı
Dijon Hardalı, 1 yemek kaşığı
Worcestershire Sosu, 1 yemek kaşığı
Konyak, 1 yemek kaşığı (isteğe bağlı)
Limon Suyu, 1 yemek kaşığı
Sarımsak, 2 diş, ezilmiş
Kapari, 1 yemek kaşığı, ince kıyılmış
Maydanoz, 1/4 demet, ince kıyılmış
Taze kekik, 1 çay kaşığı, ince kıyılmış
Taze biberiye, 1 çay kaşığı, ince kıyılmış
Kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı
Tuz, 1 çay kaşığı
Karabiber, 1 çay kaşığı
Lokum (Steak) İçin:
Lokum (fileto) eti, 4 parça (her biri 200 gram ve 2.5 cm kalınlığında)
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Nasıl Yapacağız?
Tereyağını bir kasede krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpın.
Anşua pastası, Dijon hardalı, Worcestershire sosu, konyak, limon suyu, ezilmiş sarımsak, kapari, ince kıyılmış maydanoz, kekik, biberiye, kırmızı pul biber, tuz ve karabiberi tereyağına ekleyin.
Tüm malzemeleri tereyağı ile iyice karıştırın.
Hazırlanan sosu streç film ile kaplayın ve sosun lezzetlerinin birbirine karışması için en az 4 saat, tercihen bir gece buzdolabında bekletin.
Steakleri oda sıcaklığına getirin.
Her iki tarafını da büyük taneli deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber ile tatlandırın.
Bir tavayı yüksek ateşte ısıtın ve zeytinyağı ekleyin.
Steakleri tavaya yerleştirin ve her bir yüzünü 2-3 dakika pişirin (orta nadir için), her iki tarafı da güzelce mühürlenecek şekilde.
Steakler piştiğinde, her birinin üzerine bir miktar Cafe De Paris sos koyun.
Sosun steakler üzerinde erimesi için kısık ateşte birkaç dakika daha pişirin veya sosu eritmek için fırına verebilirsiniz.
AFİYET OLSUN!
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.