Gelinim Mutfakta - Sini Köftesi Tarifi

Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Sini Köftesi tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Sini Köftesi nasıl yapılır? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
13 Nisan 2024 13:10
GÜNCELLEME
14 Nisan 2024 03:14
Gelinim Mutfakta - Sini Köftesi Tarifi
Büşra Ünal Yazar
Gelinler, kaynanalara tadım yaptırmak, onlardan yüksek puanlar almak için, bugünkü tarifte Sini Köftesi tarifine yer verdiler. 
4 gelin ve 4 kayınvalidenin kıyasıya yarıştığı, 'Gelinim Mutfakta' da bugün yapılan bu tarif izleyicinin dikkatini çekti. 
Evde denemek isteyenler için tarifini sizler için araştırdık. İşte Sini Köftesi Tarifi...

Gelinim Mutfakta - Sini Köftesi Tarifi..

Malzemeler:

  • İnce Bulgur, 2 su bardağı
  • Kaynar Su, 2 su bardağı
  • Kıyma, 500 gram
  • Soğan, 1 adet büyük boy
  • Sarımsak, 3 diş ince doğranmış
  • Kimyon, 1 çay kaşığı
  • Pul Biber, 1 yemek kaşığı
  • Karabiber, 1 çay kaşığı
  • Tuz, 1,5 çay kaşığı 
  • Maydanoz, Yarım demet ince doğranmış
  • Yeşil soğan, 3 sap ince doğranmış
  • Zeytinyağı, 2 yemek kaşığı

Nasıl Yapacağız?

  • İnce bulguru bir kaba alın ve üzerine 2 su bardağı kaynar su dökerek bulgurların şişmesi için üzerini kapatarak 15-20 dakika bekletin.
  • Bulgur şiştikten sonra geniş bir yoğurma kabına alın.
  • Üzerine rendelenmiş soğan, ince doğranmış sarımsak, kıyma, kimyon, pul biber, karabiber ve tuz ekleyin.
  • Tüm malzemeleri güzelce yoğurun. 
  • Köfte hamurunuzun kıvamı, ele yapışmayacak ancak şekil alacak kıvamda olmalıdır. Gerekirse biraz daha bulgur veya su ekleyebilirsiniz.
  • Yoğurduğunuz köfte harcından parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayarak uzun köfteler şeklinde şekillendirin.
  • Köfteleri yağlı kağıt serili veya hafif yağlanmış bir fırın tepsisine dizin.
  • Fırını 200°C'ye ayarlayın ve önceden ısıtın.
  • Köftelerin üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün.
  • Köfteleri fırına verin ve üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Köfteler pişerken, maydanoz ve yeşil soğanı ince ince doğrayın.
  • Pişen köftelerin üzerine serpiştirin ve 5 dakika daha fırında tutarak maydanoz ve yeşil soğanın köftelerle harmanlanmasını sağlayın.

     AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa