Gelinim Mutfakta Bayram Baklavası Tarifi

Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Bayram Baklavası tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Bayram Baklavası nasıl yapılır? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
13 Nisan 2024 13:00
GÜNCELLEME
14 Nisan 2024 03:23
Gelinim Mutfakta Bayram Baklavası Tarifi
Büşra Ünal Yazar
Gelinler, kaynanalara tadım yaptırmak, onlardan yüksek puanlar almak için, bugünkü tarifte Bayram Baklavası tarifine yer verdiler. 
4 gelin ve 4 kayınvalidenin kıyasıya yarıştığı, 'Gelinim Mutfakta' da bugün yapılan bu tarif izleyicinin dikkatini çekti. 
Evde denemek isteyenler için tarifini sizler için araştırdık. İşte Bayram Baklavası Tarifi...

Gelinim Mutfakta - Bayram Baklavası Tarifi...

Malzemeler:

İç Harç İçin:

  • Antep Fıstığı, 2 su bardağı (ince çekilmiş)

Hamur İçin:

  • Un, 3 su bardağı
  • Yumurta, 1 adet
  • Süt, Yarım su bardağı
  • Sıvı Yağ, 2 yemek kaşığı
  • Sirke, 1 çay kaşığı
  • Su, Yarım su bardağı 
  • Tuz, Bir tutam

Ara Katlar İçin:

  • Tereyağı, 300 gram eritilmiş

Şerbet İçin:

  • Su, 3 su bardağı
  • Şeker, 2,5 su bardağı
  • Limon Suyu, Yarım limonun suyu

Nasıl Yapacağız?

  • Derin bir karıştırma kabında un ve tuzu harmanlayın.
  • Ortasını açarak yumurta, süt, sıvı yağ ve sirkeyi ekleyin.
  • Yavaş yavaş su ekleyerek yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  • Hamuru streç film ile örtün ve oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru 30 eşit parçaya bölün.
  • Her bir parçayı tabak büyüklüğünde açın, sonra oklava yardımıyla mümkün olduğunca ince olacak şekilde açmaya devam edin.
  • Açılan yufkaları üst üste koyarken her katına erimiş tereyağı sürün.
  • Her 5 kat yufka sonrası ince çekilmiş Antep fıstığını serpin.
  • Tüm yufkalar ve fıstıklar katlandıktan sonra baklavayı dilimleyin. 
  • Geleneksel olarak baklava, paralel kesiklerle elmas şeklinde dilimlenir.
  • Fırını 180°C'ye ayarlayın.
  • Baklavayı önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45-50 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Su ve şekeri bir tencereye alın, kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin.
  • Karışımı 15-20 dakika kaynatın ve koyulaşan şerbeti ocaktan alın.
  • Baklava fırından çıktıktan sonra 5 dakika dinlendirin.
  • Sıcak baklavanın üzerine ılık şerbeti dökün.

    AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa