BIST
10.025
0,77%
DOLAR
35,1564
-0,01%
EURO
36,6793
0,01%
ALTIN
2.956,51
-0,72%
PETROL
73,39
0,73%
BITCOIN
3.342.285
-1,52%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 6°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 6°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Gelinim Mutfakta Bayram Baklavası Tarifi
Gelinim Mutfakta Bayram Baklavası Tarifi
Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Bayram Baklavası tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Bayram Baklavası nasıl yapılır? İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
13 Nisan 2024 13:00
GÜNCELLEME
14 Nisan 2024 03:23
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Gelinler, kaynanalara tadım yaptırmak, onlardan yüksek puanlar almak için, bugünkü tarifte Bayram Baklavası tarifine yer verdiler.
4 gelin ve 4 kayınvalidenin kıyasıya yarıştığı, 'Gelinim Mutfakta' da bugün yapılan bu tarif izleyicinin dikkatini çekti.
Evde denemek isteyenler için tarifini sizler için araştırdık. İşte Bayram Baklavası Tarifi...
Gelinim Mutfakta - Bayram Baklavası Tarifi...
Malzemeler:
İç Harç İçin:
Antep Fıstığı, 2 su bardağı (ince çekilmiş)
Hamur İçin:
Un, 3 su bardağı
Yumurta, 1 adet
Süt, Yarım su bardağı
Sıvı Yağ, 2 yemek kaşığı
Sirke, 1 çay kaşığı
Su, Yarım su bardağı
Tuz, Bir tutam
Ara Katlar İçin:
Tereyağı, 300 gram eritilmiş
Şerbet İçin:
Su, 3 su bardağı
Şeker, 2,5 su bardağı
Limon Suyu, Yarım limonun suyu
Nasıl Yapacağız?
Derin bir karıştırma kabında un ve tuzu harmanlayın.
Ortasını açarak yumurta, süt, sıvı yağ ve sirkeyi ekleyin.
Yavaş yavaş su ekleyerek yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Hamuru streç film ile örtün ve oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru 30 eşit parçaya bölün.
Her bir parçayı tabak büyüklüğünde açın, sonra oklava yardımıyla mümkün olduğunca ince olacak şekilde açmaya devam edin.
Açılan yufkaları üst üste koyarken her katına erimiş tereyağı sürün.
Her 5 kat yufka sonrası ince çekilmiş Antep fıstığını serpin.
Tüm yufkalar ve fıstıklar katlandıktan sonra baklavayı dilimleyin.
Geleneksel olarak baklava, paralel kesiklerle elmas şeklinde dilimlenir.
Fırını 180°C'ye ayarlayın.
Baklavayı önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45-50 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Su ve şekeri bir tencereye alın, kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin.
Karışımı 15-20 dakika kaynatın ve koyulaşan şerbeti ocaktan alın.
Baklava fırından çıktıktan sonra 5 dakika dinlendirin.
Sıcak baklavanın üzerine ılık şerbeti dökün.
AFİYET OLSUN!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Vücutta kalkan görevi görüyor: Soğuklarda ısıtıyor, vücut direncini artırıyor, gençleştiriyor, kemikleri güçlendiriyor!
Bu yöntem ömrü uzatıyor! Kahvaltının faydaları neler, geç kahvaltı yapmak ne işe yarar?
İnciler Nasıl Oluşur?
OK Neyin Kısaltmasıdır? OK Ne Demek?
Annem Ankara Zuhal öldü mü? Annem Ankara Zuhal yaşayacak mı? Bergüzar Korel, Annem Ankara'dan ayrılıyor mu?
Deterjanlara para dökmenize gerek yok! Bu yöntemlerle en inatçı lekeler bile çıkıyor!
Meryem Uzerli, Şakir Paşa Ailesi dizisine ne zaman dahil olacak? Meryem Uzerli, hangi karaktere hayat verecek?
Sonraki Sayfa
×
Ara