Gelinim Mutfakta Testi Kebabı Tarifi

Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Testi Kebabı tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Testi Kebabı nasıl yapılır? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
13 Nisan 2024 12:40
GÜNCELLEME
14 Nisan 2024 03:43
Gelinim Mutfakta Testi Kebabı Tarifi
Büşra Ünal Yazar
Gelinler, kaynanalara tadım yaptırmak, onlardan yüksek puanlar almak için, bugünkü tarifte Testi Kebabı tarifine yer verdiler. 
4 gelin ve 4 kayınvalidenin kıyasıya yarıştığı, 'Gelinim Mutfakta' da bugün yapılan bu tarif izleyicinin dikkatini çekti. 
Evde denemek isteyenler için tarifini sizler için araştırdık. İşte Testi Kebabı Tarifi...

Gelinim Mutfakta - Testi Kebabı Tarifi...

Malzemeler:

Et ve Marinasyon İçin:

  • Dana Kuşbaşı, 500 gram
  • Soğan, 2 adet orta boy, yemeklik doğranmış
  • Sarımsak, 4 diş ezilmiş
  • Zeytinyağı, 3 yemek kaşığı
  • Tuz, 1,5 çay kaşığı
  • Karabiber, 1 çay kaşığı
  • Kekik, 1 çay kaşığı

Sebzeler İçin:

  • Patates, 2 adet küp şeklinde doğranmış
  • Havuç, 2 adet küp şeklinde doğranmış
  • Kırmızı Biber, 1 adet küp şeklinde doğranmış
  • Domates, 2 adet kabuğu soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış
  • Yeşil Biber, 1 adet küp şeklinde doğranmış

Diğer:

  • Defne Yaprağı, 2 adet
  • Su, 1 su bardağı
  • Testi, 1 adet 

Nasıl Yapacağız?

  • Dana kuşbaşını bir kaseye alın.
  • Üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Yemeklik doğranmış soğan ve ezilmiş sarımsağı da ekleyip, tüm malzemeler etle harmanlanıncaya kadar karıştırın.
  • Etleri en az 4 saat, mümkünse bir gece marinasyon için buzdolabında bekletin.
  • Testiyi yıkayıp kurulayın.
  • Marinasyondan çıkan etleri ve tüm sebzeleri kat kat testiye yerleştirin. 
  • Her katman arasına biraz tuz ve baharat serpebilirsiniz.
  • En üste domates parçalarını ve defne yapraklarını ekleyin.
  • Testinin ağzını alüminyum folyo ile sıkıca kapatın.
  • Fırını 200°C'ye ayarlayın ve testiyi fırına yerleştirin.
  • Testi kebabını yaklaşık 2-3 saat boyunca fırında pişirin. 
  • Pişirme süresi testinin büyüklüğüne ve içindeki malzemelerin miktarına göre değişiklik gösterebilir.
  • Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra fırından çıkarın ve birkaç dakika dinlendirin.
  • Servis yaparken, testinin üst kısmını bir bıçak yardımıyla dikkatlice kırın.
  • Kırılan testi parçalarını çıkararak içindeki kebabı bir servis tabağına alın.

     AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa