Gelinim Mutfakta Çikolata Soslu Halka Tatlısı Tarifi

Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Çikolata Soslu Halka Tatlısı tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Çikolata Soslu Halka Tatlısı nasıl yapılır? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
13 Nisan 2024 12:30
GÜNCELLEME
14 Nisan 2024 03:53
Gelinim Mutfakta Çikolata Soslu Halka Tatlısı Tarifi
Büşra Ünal Yazar
Gelinler, kaynanalara tadım yaptırmak, onlardan yüksek puanlar almak için, bugünkü tarifte Çikolata Soslu Halka Tatlısı tarifine yer verdiler. 
4 gelin ve 4 kayınvalidenin kıyasıya yarıştığı, 'Gelinim Mutfakta' da bugün yapılan bu tarif izleyicinin dikkatini çekti. 
Evde denemek isteyenler için tarifini sizler için araştırdık. İşte Çikolata Soslu Halka Tatlısı Tarifi...

Gelinim Mutfakta - Çikolata Soslu Halka Tatlısı Tarifi...

Malzemeler:

Halka Tatlısı İçin:

  • Un, 2 su bardağı
  • Yumurta, 3 adet
  • Süt, 1 su bardağı
  • Toz Şeker, 1 su bardağı
  • Tereyağı, 50 gram
  • Vanilya Ekstraktı, 1 çay kaşığı
  • Kabartma Tozu, 1 çay kaşığı
  • Tuz, Bir tutam

Çikolata Sosu İçin:

  • Süt Kreması, 200 ml
  • Bitter Çikolata, 200 gram küçük parçalara bölünmüş
  • Bal, 2 yemek kaşığı

Kızartmak İçin:

  • Ayçiçek Yağı, Yeterince, derin kızartma için

Nasıl Yapacağız?

  • Geniş bir karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri iyice çırpın.
  • Eritilmiş tereyağı, vanilya ekstraktı ve sütü ekleyin, karıştırmaya devam edin.
  • Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu eleyerek karışıma ilave edin.
  • Pürüzsüz ve akıcı bir kıvam alana kadar tüm malzemeleri iyice çırpın.
  • Hamuru sıkma torbasına doldurun. 
  • Uç kısmına yıldız şekilli bir duy takın.
  • Kızgın yağda direkt olarak halka şekilleri çizecek şekilde sıkın ve hızlıca makas ile kesin.
  • Ortalama her halka için 10-15 cm uzunluğunda olacak şekilde sıkabilirsiniz.
  • Derin bir tencere veya derin yağ kızartma tavasında ayçiçek yağını 175°C derecede ısıtın.
  • Halka şeklinde sıktığınız hamurları dikkatlice yağa bırakın.
  • Her iki tarafını da altın kahverengi olana kadar kızartın.
  • Kızaran halkaları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün.
  • Bir sos tenceresinde süt kremasını kaynama noktasına getirin (kaynamasına izin vermeyin).
  • Tencereyi ocaktan alın ve içine küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolataları atın.
  • Çikolatalar eriyene kadar karıştırın, ardından içine bal ekleyin ve homojen bir sos kıvamı alana kadar karıştırmaya devam edin.
  • Hazırladığınız çikolata sosunu halka tatlılarının üzerine gezdirin.
  • İsterseniz üzerine pudra şekeri serpebilir veya yanında meyve ile servis edebilirsiniz.

     AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa