Zuhal Topal'la Yemekteyiz Bilge'nin Menüsü: Tel Şehriyeli Patates Topu Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 22-26 Nisan haftasının ikinci gün yarışmacısı Bilge, ara sıcak olarak, Tel Şehriyeli Patates Topu tarifine yer verdi. Peki, Tel Şehriyeli Patates Topu nasıl yapılır? İşte Tarifi...
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Bilge'nin Menüsü: Tel Şehriyeli Patates Topu Tarifi..
Tel Şehriyeli Patates Topu..
Malzemeler:
4 orta boy patates
1 su bardağı tel şehriye
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 küçük soğan, ince doğranmış
2 diş sarımsak, ezilmiş
1 yumurta
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı kekik
Taze soğan veya maydanoz, ince kıyılmış
Kızartmak için sıvı yağ
Nasıl Yapacağız?
Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
Bir tencerede su ile yumuşayana kadar haşlayın.
Yumuşayan patatesleri süzgeçten geçirip püre haline getirin.
Başka bir tencerede bir miktar sıvı yağda tel şehriyeleri altın rengi alana kadar kavurun.
Üzerine 2 su bardağı su ekleyip şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Piştikten sonra suyunu süzün.
Büyük bir kasede patates püresi, pişmiş tel şehriye, rendelenmiş kaşar peyniri, ince doğranmış soğan, ezilmiş sarımsak, yumurta, kırmızı pul biber, karabiber, tuz ve kekik ekleyin.
Tüm malzemeleri iyice karıştırarak homojen bir karışım elde edin.
İsteğe bağlı olarak taze soğan veya maydanoz ekleyebilirsiniz.
Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinde yuvarlak toplar haline getirin.
Geniş bir tavada yeterli miktarda sıvı yağı kızdırın.
Hazırladığınız patates toplarını altın rengi alıncaya kadar her tarafını eşit bir şekilde kızartın.
Kızartma işlemi tamamlandıktan sonra, patates toplarını kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün.
Sıcak olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN!
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.