Zuhal Topal'la Yemekteyiz Bilge'nin Menüsü: Tel Şehriyeli Patates Topu Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 22-26 Nisan haftasının ikinci gün yarışmacısı Bilge, ara sıcak olarak, Tel Şehriyeli Patates Topu tarifine yer verdi. Peki, ​​Tel Şehriyeli Patates Topu nasıl yapılır? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
28 Nisan 2024 08:40
GÜNCELLEME
28 Nisan 2024 14:52
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Bilge'nin Menüsü: Tel Şehriyeli Patates Topu Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Bilge'nin Menüsü: Tel Şehriyeli Patates Topu Tarifi..

Tel Şehriyeli Patates Topu..

Malzemeler:

  • 4 orta boy patates
  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 küçük soğan, ince doğranmış
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Taze soğan veya maydanoz, ince kıyılmış
  • Kızartmak için sıvı yağ

Nasıl Yapacağız?

  • Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. 
  • Bir tencerede su ile yumuşayana kadar haşlayın. 
  • Yumuşayan patatesleri süzgeçten geçirip püre haline getirin.
  • Başka bir tencerede bir miktar sıvı yağda tel şehriyeleri altın rengi alana kadar kavurun. 
  • Üzerine 2 su bardağı su ekleyip şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Piştikten sonra suyunu süzün.
  • Büyük bir kasede patates püresi, pişmiş tel şehriye, rendelenmiş kaşar peyniri, ince doğranmış soğan, ezilmiş sarımsak, yumurta, kırmızı pul biber, karabiber, tuz ve kekik ekleyin. 
  • Tüm malzemeleri iyice karıştırarak homojen bir karışım elde edin.
  • İsteğe bağlı olarak taze soğan veya maydanoz ekleyebilirsiniz.
  • Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinde yuvarlak toplar haline getirin.
  • Geniş bir tavada yeterli miktarda sıvı yağı kızdırın. 
  • Hazırladığınız patates toplarını altın rengi alıncaya kadar her tarafını eşit bir şekilde kızartın.
  • Kızartma işlemi tamamlandıktan sonra, patates toplarını kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün. 
  • Sıcak olarak servis yapın.

    AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa