Zuhal Topal'la Yemekteyiz Bilge'nin Menüsü: Beşamel Soslu Ispanak Yatağında Kuzu Kaburga Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 22-26 Nisan haftasının ikinci gün yarışmacısı Bilge, ana yemek olarak, Beşamel Soslu Ispanak Yatağında Kuzu Kaburga tarifine yer verdi. Peki, Beşamel Soslu Ispanak Yatağında Kuzu Kaburga nasıl yapılır? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
28 Nisan 2024 08:50
GÜNCELLEME
28 Nisan 2024 14:58
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Bilge'nin Menüsü: Beşamel Soslu Ispanak Yatağında Kuzu Kaburga Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Bilge'nin Menüsü: Beşamel Soslu Ispanak Yatağında Kuzu Kaburga Tarifi..

Beşamel Soslu Ispanak Yatağında Kuzu Kaburga Tarifi..

Malzemeler:

  • 1 kg kuzu kaburga
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi
  • Tuz ve beyaz biber
  • 500 gram ıspanak, yıkanmış ve doğranmış
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak, ince doğranmış
  • Tuz ve karabiber

Nasıl Yapacağız?

  • Kuzu kaburgaları temizleyin ve fazla yağları kesin. 
  • Bir kasede zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber, kekik ve kırmızı biberi karıştırın. 
  • Kuzu kaburgaları bu karışımla iyice ovun. 
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 45 dakika veya etler yumuşayana kadar pişirin.
  • Orta boy bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. 
  • Yavaş yavaş sütü ekleyin ve topaklanmaları önlemek için sürekli karıştırın. 
  • Sos koyulaşana kadar pişirin. 
  • Muskat, tuz ve beyaz biber ile tatlandırın.
  • Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın, ince doğranmış sarımsağı ekleyin ve birkaç saniye soteleyin. 
  • Ispanakları ekleyin ve çökene kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Servis tabağına önce ıspanak yatağını yayın. 
  • Üzerine pişmiş kuzu kaburgaları yerleştirin. 
  • En üstüne hazırladığınız beşamel sosu dökün.

    AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa