BIST
8.899
3,26%
DOLAR
34,2505
-0,09%
EURO
36,6951
-2,09%
ALTIN
2.954,98
-2,27%
PETROL
73,58
-2,58%
BITCOIN
2.531.505
-0,63%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 11°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 11°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Bilge'nin Menüsü: Elma Dilim Patates Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Bilge'nin Menüsü: Elma Dilim Patates Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 22-26 Nisan haftasının ikinci gün yarışmacısı Bilge, ana yemek eşlikçisi olarak, Elma Dilim Patates tarifine yer verdi. Peki, Elma Dilim Patates nasıl yapılır? İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
28 Nisan 2024 09:00
GÜNCELLEME
28 Nisan 2024 15:02
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Bilge'nin Menüsü: Elma Dilim Patates Tarifi...
Elma Dilim Patates..
Malzemeler:
4 büyük boy patates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı sarımsak tozu
Yarım çay kaşığı kekik
Nasıl Yapacağız?
Patatesleri iyice yıkayın ve kabuklarını soyun.
Her patatesi önce yarım, sonra her yarımı üç veya dört parçaya bölecek şekilde dilimleyin.
Büyük bir kase içinde zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber, sarımsak tozu ve kekik karışımını hazırlayın.
Hazırladığınız patates dilimlerini bu karışıma atıp, tüm patateslerin eşit şekilde bu sosla kaplanmasını sağlayın.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
Patateslerin yapışmaması için bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin veya yağlayın.
Patates dilimlerini yağlı kağıt serili tepsiye tek kat halinde yayın, üst üste gelmemelerine dikkat edin.
Bu şekilde patatesler daha eşit pişer ve çıtır bir doku elde edilir.
Patatesleri fırında yaklaşık 25-30 dakika veya kenarları altın rengi ve çıtır olana kadar pişirin.
Yarı sürede bir çevirmek iyi olur.
Pişmiş elma dilim patatesleri fırından çıkarın ve sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Yiyenleri Bağımlı Hale Getiren Subway Kurabiyesi Evde Nasıl Yapılır?
Evde En Basit Haliyle Ayvalık Tostu Nasıl Yapılır?
Künefenin En Basit Tarifi
Arabanızı Kışa Hazırladınız mı?
Ağlama Duvarı Neden Bu Kadar Kutsal?
Kokpitte Halatın Ne İşi Var?
İki Tren Rayı Arası Neden 143,5 Cm'dir?
Sonraki Sayfa
×
Ara