Zuhal Topal'la Yemekteyiz Bilge'nin Menüsü: ​Narlı Buğday Salatası Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 22-26 Nisan haftasının ikinci gün yarışmacısı Bilge, salata olarak, Narlı Buğday Salatası tarifine yer verdi. Peki, ​​Narlı Buğday Salatası nasıl yapılır? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
28 Nisan 2024 09:10
GÜNCELLEME
28 Nisan 2024 15:07
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Bilge'nin Menüsü: ​Narlı Buğday Salatası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Bilge'nin Menüsü: Narlı Buğday Salatası Tarifi..

Narlı Buğday Salatası Tarifi..

Malzemeler:

  • 1 su bardağı buğday 
  • 1 adet nar
  • 1 adet kırmızı biber, küp küp doğranmış
  • 1 adet salatalık, küp küp doğranmış
  • 1 demet maydanoz, ince kıyılmış
  • 1 demet taze nane, ince kıyılmış
  • 1/2 demet yeşil soğan, ince doğranmış
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1/4 su bardağı limon suyu
  • 1 diş sarımsak, ezilmiş
  • Tuz ve karabiber
  • 1 avuç kavrulmuş çam fıstığı veya ceviz

Nasıl Yapacağız?

  • Buğdayı bir gece önceden suda bekletin. 
  • Ertesi gün, suyunu süzün ve tencereye aktarın. 
  • Üzerini geçecek kadar su ekleyip, buğday yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Piştikten sonra soğuması için bir kenara alın.
  • Narı ikiye kesin ve tanelerini çıkarın. 
  • Küçük bir kasede zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırarak salata sosunu hazırlayın.
  • Büyük bir salata kasesinde haşlanmış buğday, nar taneleri, doğranmış kırmızı biber, salatalık, maydanoz, nane ve yeşil soğanı karıştırın. 
  • Hazırladığınız sosu salata karışımının üzerine dökün ve iyice karıştırın.
  • Salatayı iyice harmanladıktan sonra üzerine kavrulmuş çam fıstığı veya ceviz serpiştirin. 
  • Narlı buğday salatasını hemen servis yapabilir veya birkaç saat buzdolabında dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis edebilirsiniz.

     AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa