Zuhal Topal'la Yemekteyiz Bilge'nin Menüsü: Soğuk Kadayıf Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 22-26 Nisan haftasının ikinci gün yarışmacısı Bilge, tatlı olarak, Soğuk Kadayıf tarifine yer verdi. Peki, ​​Soğuk Kadayıf nasıl yapılır? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
28 Nisan 2024 09:20
GÜNCELLEME
28 Nisan 2024 15:12
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Bilge'nin Menüsü: Soğuk Kadayıf Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Bilge'nin Menüsü: Soğuk Kadayıf Tarifi..

Soğuk Kadayıf Tarifi..

Malzemeler:

  • 500 gr tel kadayıf
  • 200 gr tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su - şerbet için
  • 1 su bardağı su - kadayıfı ıslatmak için
  • 1/2 limonun suyu
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 250 gr kaymak veya krem şanti

Nasıl Yapacağız?

  • Şerbet için toz şekeri ve suyu bir tencereye alın. 
  • Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Tereyağını eritin ve kadayıfı geniş bir tavada ya da fırın tepsisinde, kadayıflar altın rengini alana kadar kavurun. 
  • Sürekli karıştırarak kadayıfların eşit şekilde kızarmasını sağlayın.
  • Kadayıf sıcakken üzerine 1 su bardağı suyu gezdirerek ıslatın. Bu işlem, kadayıfın yumuşamasını sağlayacaktır.
  • Islatılmış kadayıfın üzerine soğumuş şerbeti dökün ve şerbeti çekmesi için bir süre bekleyin.
  • Bir servis kabına ilk olarak bir kat kadayıf yerleştirin, üzerine iri çekilmiş ceviz serpiştirin. 
  • Daha sonra kaymak ya da krem şanti ile kaplayın. İsteğe bağlı olarak bu işlemi kat kat tekrarlayabilirsiniz.
  • Tatlıyı en az 4-5 saat, mümkünse bir gece buzdolabında bekletin. 
  • Soğuk servis yapın.
  • Soğuk kadayıfı dilimleyerek servis yapın. 
  • Üzerine isteğe bağlı olarak ekstra ceviz, fıstık ya da meyve parçaları ekleyebilirsiniz.

     AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa