Zuhal Topal'la Yemekteyiz Merve'nin Menüsü: Minestrone Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 22-26 Nisan haftasının üçüncü gün yarışmacısı Merve, başlangıç olarak, Minestrone tarifine yer verdi. Peki, Minestrone nasıl yapılır? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
28 Nisan 2024 10:10
GÜNCELLEME
28 Nisan 2024 15:31
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Merve'nin Menüsü: Minestrone Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Merve'nin Menüsü: Minestrone Tarifi..

Minestrone Tarifi..

Malzemeler:

  • 1 büyük soğan, küp küp doğranmış
  • 2 diş sarımsak, ince doğranmış
  • 2 adet havuç, küp küp doğranmış
  • 2 sap kereviz, küp küp doğranmış
  • 1 büyük kabak, küp küp doğranmış
  • 1 büyük patates, küp küp doğranmış
  • 1 su bardağı yeşil fasulye
  • 1/2 su bardağı taze bezelye
  • 1 kutu domates konservesi, ezilmiş
  • 1 litre sebze suyu veya su
  • 1/2 su bardağı küçük makarna
  • 1/4 lahana, ince doğranmış
  • 1 su bardağı ıspanak yaprağı, doğranmış
  • 1 su bardağı konserve kırmızı fasulye, yıkanmış ve süzülmüş
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • Zeytinyağı
  • Rendelenmiş Parmesan peyniri

Nasıl Yapacağız?

  • Büyük bir tencerede biraz zeytinyağı kızdırın. 
  • Soğan, sarımsak, havuç ve kereviz ekleyip yumuşayana kadar orta ateşte soteleyin.
  • Kabak, patates, yeşil fasulye, bezelye, ezilmiş domates ve sebze suyunu ekleyin. 
  • Kaynamaya başlayana kadar yüksek ateşte pişirin, sonra ısıyı düşürüp sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-30 dakika pişirin.
  • Makarnayı ve lahanayı ekleyin, makarna pişene kadar yaklaşık 10 dakika daha kaynatın.
  • Ispanak ve kırmızı fasulyeyi ekleyin. 
  • Tüm malzemeler iyice ısınıncaya kadar 5-7 dakika daha pişirin. 
  • Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Minestrone çorbasını sıcak servis yapın. 
  • Üzerine isteğe bağlı olarak rendelenmiş Parmesan peyniri serpiştirebilirsiniz.

    AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa