BIST
8.664
0,00%
DOLAR
34,3509
0,02%
EURO
37,4004
0,03%
ALTIN
3.020,89
-0,06%
PETROL
75,15
0,09%
BITCOIN
2.357.459
-1,42%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara -1°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara -1°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Merve'nin Menüsü: Karides Ceviche Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Merve'nin Menüsü: Karides Ceviche Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 22-26 Nisan haftasının üçüncü gün yarışmacısı Merve, ara sıcak olarak, Karides Ceviche tarifine yer verdi. Peki, Karides Ceviche nasıl yapılır? İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
28 Nisan 2024 10:20
GÜNCELLEME
28 Nisan 2024 15:37
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Merve'nin Menüsü: Karides Ceviche Tarifi..
Karides Ceviche Tarifi..
Malzemeler:
500 gram orta boy karides, temizlenmiş ve haşlanmış
Yarım su bardağı taze limon suyu
1/4 su bardağı portakal suyu
Yarım kırmızı soğan, ince dilimlenmiş
1 adet kırmızı biber, küçük küp şeklinde doğranmış
1 adet yeşil biber, küçük küp şeklinde doğranmış
1 adet jalapeno biberi, çekirdekleri çıkarılmış ve ince doğranmış
Yarım demet taze köri, ince kıyılmış
Tuz ve karabiber
1 adet avokado, küp şeklinde doğranmış
Yarım demet taze kişniş, ince kıyılmış
Nasıl Yapacağız?
Karidesleri temizleyin, kabuklarını soyun ve bağırsaklarını çıkarın.
Büyük bir tencerede su kaynatın ve karidesleri 2-3 dakika boyunca ya da pembeleşene kadar haşlayın.
Haşlandıktan sonra soğuk suya alarak soğumalarını sağlayın.
Bir kasede taze sıkılmış limon suyu ve portakal suyunu karıştırın.
İnce dilimlenmiş kırmızı soğan, doğranmış kırmızı ve yeşil biber, ince doğranmış jalapeno ve koriyi büyük bir karıştırma kabına alın.
Üzerine limon ve portakal suyu karışımını dökün.
Haşlanmış ve soğutulmuş karidesleri ekleyin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın.
Karides ve sebzelerin lezzetlerinin birbirine geçmesi için karışımı buzdolabında en az 1 saat, tercihen 2-3 saat marine edin.
Marine süresi sonunda, ceviche'yi tuz ve karabiber ile tatlandırın.
İsteğe bağlı olarak küp şeklinde doğranmış avokado ve kişniş ekleyebilirsiniz.
Ceviche'yi soğuk olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Yiyenleri Bağımlı Hale Getiren Subway Kurabiyesi Evde Nasıl Yapılır?
Evde En Basit Haliyle Ayvalık Tostu Nasıl Yapılır?
Künefenin En Basit Tarifi
Arabanızı Kışa Hazırladınız mı?
Ağlama Duvarı Neden Bu Kadar Kutsal?
Kokpitte Halatın Ne İşi Var?
İki Tren Rayı Arası Neden 143,5 Cm'dir?
Sonraki Sayfa
×
Ara