Zuhal Topal'la Yemekteyiz Merve'nin Menüsü: Baby Patates, Enginar Kalbi ve Pesto İle Branzino Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 22-26 Nisan haftasının üçüncü gün yarışmacısı Merve, ana yemek olarak, Baby Patates, Enginar Kalbi ve Pesto İle Branzino tarifine yer verdi. Peki, Baby Patates, Enginar Kalbi ve Pesto İle Branzino nasıl yapılır? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
28 Nisan 2024 11:00
GÜNCELLEME
28 Nisan 2024 15:53
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Merve'nin Menüsü: Baby Patates, Enginar Kalbi ve Pesto İle Branzino Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Merve'nin Menüsü: Baby Patates, Enginar Kalbi ve Pesto İle Branzino Tarifi..

Baby Patates, Enginar Kalbi ve Pesto İle Branzino..

Malzemeler:

  • 2 adet branzino (levrek), temizlenmiş ve fileto haline getirilmiş
  • 300 gram baby patates, yıkanmış ve yarıya kesilmiş
  • 1 kavanoz enginar kalbi, süzülmüş ve dörde bölünmüş
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber
  • 1 limon, dilimlenmiş
  • Taze kekik
  • 1 demet taze fesleğen
  • 1/4 su bardağı çam fıstığı
  • 1/4 su bardağı rendelenmiş Parmesan peyniri
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber

Nasıl Yapacağız?

  • Fesleğen yapraklarını, çam fıstıklarını, sarımsağı ve Parmesan peynirini bir mutfak robotuna koyun. 
  • Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin.
  • Robot çalışırken yavaş yavaş zeytinyağını ekleyin. 
  • Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kenara alın.
  • Fırını 200 dereceye ayarlayın. 
  • Baby patatesleri bir fırın tepsisine alın, üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber ve birkaç dal taze kekik ekleyip harmanlayın.
  • Patatesleri 20-25 dakika veya yumuşayana kadar pişirin.
  • Balık filetolarını yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın. 
  • Her iki tarafına da tuz ve karabiber serpin.
  • Bir tavada kalan zeytinyağını ısıtın. 
  • Balıkları deri tarafı aşağı gelecek şekilde koyun ve orta ateşte, derisi çıtır bir hale gelene kadar yaklaşık 3-4 dakika pişirin. 
  • Çevirip diğer tarafını da 2-3 dakika pişirin.
  • Enginar kalplerini patatesler pişerken fırın tepsisine ekleyin ve ısıtın.
  • Pişmiş patates ve enginarları bir servis tabağına alın. 
  • Üzerine branzino filetolarını yerleştirin. 
  • Balıkların üzerine hazırladığınız pesto sosundan gezdirin. 
  • Limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

     AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa