Zuhal Topal'la Yemekteyiz Merve'nin Menüsü: Suji Halwa Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 22-26 Nisan haftasının üçüncü gün yarışmacısı Merve, tatlı olarak, Suji Halwa tarifine yer verdi. Peki, Suji Halwa nasıl yapılır? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
28 Nisan 2024 11:20
GÜNCELLEME
28 Nisan 2024 15:58
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Merve'nin Menüsü: Suji Halwa Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Merve'nin Menüsü: Suji Halwa Tarifi..

Suji Halwa..

Malzemeler:

  • 1 su bardağı irmik
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı ghee (veya tereyağı)
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 çay kaşığı toz kardemom
  • 1/4 su bardağı kuru üzüm
  • 1/4 su bardağı çiğ badem veya fıstık
  • Birkaç adet safran ipliği

Nasıl Yapacağız?

  • Orta ateşte geniş bir tencereye ghee veya tereyağını koyun. 
  • Eridiğinde irmiği ekleyin. 
  • Irmik altın rengini alana kadar sürekli karıştırarak kavurun. 
  • Başka bir tencerede sıcak su, süt ve şeker karışımını kaynatın. 
  • Kardemom, safran iplikleri ve kuru üzümleri ekleyin.
  • Şekerli sıvı kaynamaya başladığında, bu sıcak karışımı kavrulmuş irmiğe yavaşça ekleyin. Karışımı sürekli karıştırarak irmiğin topaklanmasını önleyin.
  • Karışım koyulaşana ve tencerenin dibinden kolayca ayrılmaya başlayana kadar pişirmeye devam edin. 
  • Bu süreç yaklaşık 7-10 dakika sürebilir.
  • Halwaya, çiğ badem veya fıstıkları ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin.
  • Suji halwayı sıcak servis yapın. 
  • İsterseniz üzerine ekstra kavrulmuş fıstık veya badem serpiştirebilirsiniz.

     AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa