Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ahmet Can'ın Menüsü: ​​Zeytinyağlı, Garnitürlü Enginar Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 22-26 Nisan haftasının dördüncü gün yarışmacısı Ahmet Can, başlangıç olarak, ​​Zeytinyağlı, Garnitürlü Enginar tarifine yer verdi. Peki, ​​Zeytinyağlı, Garnitürlü Enginar nasıl yapılır? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
28 Nisan 2024 12:00
GÜNCELLEME
28 Nisan 2024 16:48
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ahmet Can'ın Menüsü: ​​Zeytinyağlı, Garnitürlü Enginar Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ahmet Can'ın Menüsü: Zeytinyağlı, Garnitürlü Enginar Tarifi..

Zeytinyağlı, Garnitürlü Enginar..

Malzemeler:

  • 4 adet taze enginar
  • 1 adet büyük boy soğan, küp küp doğranmış
  • 2 adet havuç, küp küp doğranmış
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 adet orta boy patates, küp küp doğranmış
  • 1/2 limonun suyu
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Birkaç dal dereotu, ince kıyılmış
  • 1-2 diş sarımsak, ince doğranmış

Nasıl Yapacağız?

  • Enginarların dış yapraklarını soyun, iç kısmındaki tüylü kısmı temizleyin ve kararmamaları için limonlu suda bekletin.
  • Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve küp küp doğranmış soğanları ekleyip kavurun. 
  • Soğanlar şeffaflaşınca, havuçları ve sarımsakları ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  • Patatesleri, bezelyeyi ve enginarları tencereye ekleyin. 
  • Üzerine limon suyu, şeker ve tuz serpiştirin. Sıcak suyu dökün ve karıştırın.
  • Tencerenin kapağını kapatın ve tüm malzemeler yumuşayana kadar düşük ateşte yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  • Pişme işlemi bittikten sonra tencereyi ocaktan alın ve yemeği oda sıcaklığında soğumaya bırakın. 
  • Zeytinyağlı enginarı, üzerine ince kıyılmış dereotu serperek servis yapın. 

     AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa