Geniş bir tavada yarım su bardağı zeytinyağı ısıtın ve ince doğranmış soğanları ekleyin.
Soğanlar şeffaf hale gelene kadar kavurun.
Ezilmiş sarımsakları ekleyin ve birkaç saniye daha kavurun.
Rendelenmiş kabakları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirin, yaklaşık 5-7 dakika.
Yıkanmış ve süzülmüş pirinci tencereye ekleyin.
Pirinci sebzelerle birlikte birkaç dakika kavurarak, pirinç tanelerinin yağı çekmesini sağlayın.
Sıcak suyu veya sebze suyunu, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyin.
Karışımı kaynamaya bırakın, ardından ısıyı düşürün ve pirinç suyunu çekip yumuşayana kadar kısık ateşte, kapak kapalı şekilde pişirin.
Pişirme işlemi bittiğinde, ince kıyılmış dereotunu ve limon suyunu ekleyin. İyice karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatarak mezenin 10-15 dakika dinlenmesini sağlayın. Bu süre içinde tüm aromalar birbiriyle bütünleşecektir.
Pirinçli kabak mezesini ister sıcak ister soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN!