Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ahmet Can'ın Menüsü: ​Pirinçli Nuraniye Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 22-26 Nisan haftasının dördüncü gün yarışmacısı Ahmet Can, ara sıcak olarak, Pirinçli Nuraniye tarifine yer verdi. Peki, Pirinçli Nuraniye nasıl yapılır? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
28 Nisan 2024 12:10
GÜNCELLEME
28 Nisan 2024 16:53
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ahmet Can'ın Menüsü: ​Pirinçli Nuraniye Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ahmet Can'ın Menüsü: Pirinçli Nuraniye Tarifi..

Pirinçli Nuraniye Tarifi..

Malzemeler:

  • 3 adet orta boy kabak, rendelenmiş
  • 1 su bardağı pirinç, iyice yıkanmış ve süzülmüş
  • 1 adet büyük boy soğan, ince doğranmış
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı sıcak su veya sebze suyu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım demet dereotu, ince kıyılmış
  • Yarım limonun suyu
  • 1/4 su bardağı çam fıstığı veya ceviz, hafif kavrulmuş

Nasıl Yapacağız?

Geniş bir tavada yarım su bardağı zeytinyağı ısıtın ve ince doğranmış soğanları ekleyin. 

Soğanlar şeffaf hale gelene kadar kavurun.

Ezilmiş sarımsakları ekleyin ve birkaç saniye daha kavurun.

Rendelenmiş kabakları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirin, yaklaşık 5-7 dakika.

Yıkanmış ve süzülmüş pirinci tencereye ekleyin. 

Pirinci sebzelerle birlikte birkaç dakika kavurarak, pirinç tanelerinin yağı çekmesini sağlayın.

Sıcak suyu veya sebze suyunu, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyin. 

Karışımı kaynamaya bırakın, ardından ısıyı düşürün ve pirinç suyunu çekip yumuşayana kadar kısık ateşte, kapak kapalı şekilde pişirin.

Pişirme işlemi bittiğinde, ince kıyılmış dereotunu ve limon suyunu ekleyin. İyice karıştırın.

    Tencerenin kapağını kapatarak mezenin 10-15 dakika dinlenmesini sağlayın. Bu süre içinde tüm aromalar birbiriyle bütünleşecektir.

    Pirinçli kabak mezesini ister sıcak ister soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

    AFİYET OLSUN!

      Yorumlar (0 yorum)
      Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
      Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
      Sonraki Sayfa