Pancarları iyice yıkayın ve bir tencereye koyun.
Üzerini örtecek kadar su ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika haşlayın.
Soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve dilimleyin.
Portakalların kabuklarını keskin bir bıçakla soyun.
Beyaz zarları tamamen temizleyin ve portakalları dilimleyin.
Küçük bir kasede zeytinyağı, bal, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırarak sosunuzu hazırlayın.
Servis tabaklarına önce pancar dilimlerini, ardından portakal dilimlerini dizin.
Her bir katmanı sosla hafifçe gezdirin.
Labne peynirini küçük parçalar halinde yemeğin üzerine serpin veya kenarına koyun.
Taze nane veya roka yaprakları ile süsleyin.
Hazırladığınız labneli portakallı pancarı hemen servis yapın veya birkaç saat buzdolabında dinlendirerek soğuk servis yapın.
AFİYET OLSUN!