Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ahmet Can'ın Menüsü: ​Labneli Portakallı Pancar Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 22-26 Nisan haftasının dördüncü gün yarışmacısı Ahmet Can, ara soğuk olarak, Labneli Portakallı Pancar tarifine yer verdi. Peki, ​​Labneli Portakallı Pancar nasıl yapılır? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
28 Nisan 2024 12:20
GÜNCELLEME
28 Nisan 2024 16:52
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ahmet Can'ın Menüsü: ​Labneli Portakallı Pancar Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ahmet Can'ın Menüsü: Labneli Portakallı Pancar Tarifi..

Labneli Portakallı Pancar..

Malzemeler:

  • 4 adet orta boy pancar, haşlanmış ve dilimlenmiş
  • 2 adet portakal, kabukları soyulmuş ve dilimlenmiş
  • 200 gram labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • Taze nane veya roka yaprakları süslemek için

Nasıl Yapacağız?

    Pancarları iyice yıkayın ve bir tencereye koyun. 

    Üzerini örtecek kadar su ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika haşlayın. 

    Soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve dilimleyin.

    Portakalların kabuklarını keskin bir bıçakla soyun.

    Beyaz zarları tamamen temizleyin ve portakalları dilimleyin.

    Küçük bir kasede zeytinyağı, bal, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırarak sosunuzu hazırlayın.

    Servis tabaklarına önce pancar dilimlerini, ardından portakal dilimlerini dizin. 

    Her bir katmanı sosla hafifçe gezdirin.

    Labne peynirini küçük parçalar halinde yemeğin üzerine serpin veya kenarına koyun.

    Taze nane veya roka yaprakları ile süsleyin. 


    Hazırladığınız labneli portakallı pancarı hemen servis yapın veya birkaç saat buzdolabında dinlendirerek soğuk servis yapın.

     AFİYET OLSUN!

      Yorumlar (0 yorum)
      Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
      Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
      Sonraki Sayfa