Patlıcan dilimlerini tuzla ovun ve 20 dakika kadar bekletin.
Bu işlem, patlıcanların acısını alacaktır. Ardından patlıcanları yıkayıp kurulayın.
Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin, patlıcan dilimlerini üzerine yerleştirin ve her iki tarafını da zeytinyağı ile fırçalayın.
200°C fırında her iki tarafını da altın rengi alana kadar pişirin, yaklaşık 15-20 dakika.
Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatın ve spagettiyi paketin üzerindeki talimatlara göre al dente olacak şekilde pişirin.
Pişmiş makarnayı süzün.
Bir tavada kalan zeytinyağını ısıtın.
İnce doğranmış soğan ve ezilmiş sarımsağı ekleyin ve soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun.
Domates sosunu, kekik, tuz ve karabiber ekleyin.
Sos koyulaşıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
Fırından çıkan patlıcan dilimlerini bir fırın kabına döşeyin.
Üzerine bir miktar domates sosu sürün, ardından spagettiyi yayın.
Spagettinin üzerine kalan domates sosunu dökün ve mozzarella ile Parmesan peynirlerini serpin.
Önceden ısıtılmış 200°C fırında peynirler eriyip kızarana kadar yaklaşık 10-15 dakika daha pişirin.
Fırından çıkan patlıcan yatağında spagettiyi taze fesleğen yaprakları ile süsleyerek sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN!