Fırını 180°C'de ısıtın.
Kuzu kolunu yıkayın ve fazla suyunu kurulayın.
Tüm yüzeyine tuz ve karabiber serpin.
İsteğe bağlı olarak sarımsakları döverek etin üzerine sürebilirsiniz.
Baby patatesleri ve soğan dilimlerini büyük bir fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın.
Hazırlanan kuzu kolunu sebzelerin üzerine yerleştirin.
Biberiye ve kekik dallarını etin etrafına serpiştirin.
Kuzu eti suyunu tepsiye dökün ve alüminyum folyo ile tepsinin üzerini örtün.
Fırında yaklaşık 1,5 saat folyo ile pişirin.
Daha sonra folyoyu çıkarın ve etin üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika daha pişirin.
Arada bir, tepsinin dibinde biriken sularla eti sulayarak nemli kalmasını sağlayın.
Et pişince fırından çıkarın ve 10-15 dakika dinlenmeye bırakın. Bu süre, etin suyunu içine çekmesi ve daha lezzetli hale gelmesi için önemlidir.
Etinizi dilimleyin ve yanında kızarmış baby patatesler ve soğanlarla birlikte sıcak olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN!