Mercimeği iyice yıkayın ve süzün.
Bir tencereye mercimeği ve suyu ekleyin.
Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte mercimekler yumuşayana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Pişen mercimeği süzün ve soğumaya bırakın.
Kırmızı biber, kırmızı soğan, havuç, maydanoz, nane ve dereotunu hazırlayın.
Küçük bir kasede zeytinyağı, limon suyu, elma sirkesi, tuz ve karabiberi karıştırarak sosunuzu hazırlayın.
Geniş bir salata kasesinde soğumuş mercimek, doğranmış sebzeler ve kıyılmış otları karıştırın.
Üzerine hazırladığınız sosu dökün ve iyice harmanlayın.
Salatayı biraz dinlendirdikten sonra tekrar karıştırın ve servis tabağına alın.
İsteğe bağlı olarak üzerine biraz nar ekşisi veya sumak serpip servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN!