Orta boy bir tencerede rendelenmiş havuçları, su ve şekeri karıştırın.
Orta ateşte havuçlar yumuşayana kadar pişirin, yaklaşık 10-15 dakika.
Yumuşayan havuç karışımına ceviz, tarçın ve vanilin ekleyin.
İyice karıştırın ve ocaktan alın. Bir tabana yayarak soğumaya bırakın.
Küçük bir tencerede süt, şeker ve nişasta karışımını sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin.
Karışım koyulaşmaya başlayınca vanilya ekleyin ve birkaç dakika daha karıştırarak pişirin.
Muhallebiyi ocaktan alın ve birkaç dakika sürekli karıştırarak soğutun.
Soğuyan havuç tabanının üzerine muhallebiyi dökün ve düz bir yüzey oluşturacak şekilde yayın.
Üzerine kırılmış petibör bisküvileri serpin.
Bisküvilerin üzerine de dövülmüş ceviz veya hindistan cevizi serpiştirin.
Tatlıyı en az 2-3 saat, tercihen bir gece buzdolabında soğutun.
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN!