Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ahmet Can'ın Menüsü: Bisküvili Muhallebili Havuç Tatlısı Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 22-26 Nisan haftasının dördüncü gün yarışmacısı Ahmet Can, tatlı olarak, Bisküvili Muhallebili Havuç Tatlısı tarifine yer verdi. Peki, ​​Bisküvili Muhallebili Havuç Tatlısı nasıl yapılır? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
28 Nisan 2024 13:20
GÜNCELLEME
28 Nisan 2024 17:19
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ahmet Can'ın Menüsü: Bisküvili Muhallebili Havuç Tatlısı Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ahmet Can'ın Menüsü: Bisküvili Muhallebili Havuç Tatlısı Tarifi...

Bisküvili Muhallebili Havuç Tatlısı ..

Malzemeler:

  • 4 adet orta boy havuç, rendelenmiş
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • Yarım su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilin
  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı vanilya ekstraktı
  • 1 paket petibör bisküvi, kırılmış
  • Dövülmüş ceviz veya hindistan cevizi

Nasıl Yapacağız?

Orta boy bir tencerede rendelenmiş havuçları, su ve şekeri karıştırın. 

Orta ateşte havuçlar yumuşayana kadar pişirin, yaklaşık 10-15 dakika.

Yumuşayan havuç karışımına ceviz, tarçın ve vanilin ekleyin. 

İyice karıştırın ve ocaktan alın. Bir tabana yayarak soğumaya bırakın.

Küçük bir tencerede süt, şeker ve nişasta karışımını sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. 

Karışım koyulaşmaya başlayınca vanilya ekleyin ve birkaç dakika daha karıştırarak pişirin.

Muhallebiyi ocaktan alın ve birkaç dakika sürekli karıştırarak soğutun.

Soğuyan havuç tabanının üzerine muhallebiyi dökün ve düz bir yüzey oluşturacak şekilde yayın.

Üzerine kırılmış petibör bisküvileri serpin. 

Bisküvilerin üzerine de dövülmüş ceviz veya hindistan cevizi serpiştirin.

Tatlıyı en az 2-3 saat, tercihen bir gece buzdolabında soğutun. 

Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa