Zuhal Topal'la Yemekteyiz Durmuş'un Menüsü: Dana Etli Avcı Çorbası Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 22-26 Nisan haftasının beşinci gün yarışmacısı Durmuş, başlangıç olarak, Dana Etli Avcı Çorbası tarifine yer verdi. Peki, Dana Etli Avcı Çorbası nasıl yapılır? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
28 Nisan 2024 14:00
GÜNCELLEME
28 Nisan 2024 17:41
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Durmuş'un Menüsü: Dana Etli Avcı Çorbası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Durmuş'un Menüsü: Dana Etli Avcı Çorbası Tarifi..

Dana Etli Avcı Çorbası Tarifi..

Malzemeler:

  • 500 gram dana kuşbaşı et
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 büyük boy soğan, küp küp doğranmış
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 3 adet havuç, doğranmış
  • 2 adet patates, küp şeklinde doğranmış
  • 1 adet kereviz sapı, doğranmış
  • Yarım su bardağı arpacık soğanı
  • 1/4 su bardağı un
  • 1 litre et suyu
  • 2 yaprak defne
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı dumanlı biber

Nasıl Yapacağız?

Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve kuşbaşı doğranmış dana etlerini ekleyin.

 Etlerin her tarafı kızarana kadar yüksek ateşte soteleyin. Kızaran etleri bir kenara alın.

Aynı tencereye biraz daha zeytinyağı ekleyin ve soğan ile sarımsağı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.

Havuç, patates ve kereviz sapını ekleyin, birkaç dakika daha kavurun.

Sebzelerin üzerine unu serpin ve karıştırarak 1-2 dakika kavurun. Bu işlem çorbanın koyulaşmasına yardımcı olacaktır.

Et suyunu yavaşça ekleyin ve karıştırarak tüm malzemelerin iyice karışmasını sağlayın.

Çorbaya önceden kızartılmış etleri, defne yapraklarını, tuz, karabiber, kekik ve kırmızı biberi ekleyin.

Çorbayı kısık ateşte, etler yumuşayana kadar yaklaşık 1-1,5 saat pişirin. İsteğe bağlı olarak dumanlı biber de ekleyebilirsiniz.

Çorbanın kıvamını kontrol edin, gerekirse biraz daha su veya et suyu ekleyebilirsiniz.

Çorbayı ocaktan almadan önce defne yapraklarını çıkarın.

Sıcak servis yapın ve isterseniz üzerine biraz kıyılmış taze otlar serpiştirin.

    AFİYET OLSUN!

    Yorumlar (0 yorum)
    Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
    Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
    Sonraki Sayfa