Zuhal Topal'la Yemekteyiz Durmuş'un Menüsü: Kırcan Yatağında Ekşi Erikli Yaprak Sarma Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 22-26 Nisan haftasının beşinci gün yarışmacısı Durmuş, ara sıcak olarak, Kırcan Yatağında Ekşi Erikli Yaprak Sarma tarifine yer verdi. Peki, Kırcan Yatağında Ekşi Erikli Yaprak Sarma nasıl yapılır? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
28 Nisan 2024 14:20
GÜNCELLEME
28 Nisan 2024 17:46
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Durmuş'un Menüsü: Kırcan Yatağında Ekşi Erikli Yaprak Sarma Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Durmuş'un Menüsü: Kırcan Yatağında Ekşi Erikli Yaprak Sarma Tarifi..

Kırcan Yatağında Ekşi Erikli Yaprak Sarma..

Malzemeler:

  • 300 gram salamura asma yaprağı
  • 200 gram pirinç, iyice yıkanmış ve süzülmüş
  • 100 gram ekşi erik, doğranmış
  • 200 gram kıyma
  • 1 büyük soğan, ince doğranmış
  • Yarım demet kırcan otu, ince doğranmış
  • Yarım demet maydanoz, ince doğranmış
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Sıcak su

Nasıl Yapacağız?

Büyük bir kasede, pirinç, kıyma, ince doğranmış soğan, doğranmış ekşi erik, kırcan otu, maydanoz, tuz, karabiber, sumak ve kırmızı pul biberi karıştırın.

Zeytinyağını ekleyin ve tüm malzemeler iyice harmanlanana kadar karıştırın.

Asma yapraklarını tuzlu suda hafifçe haşlayın ve ardından soğuk su ile durulayın. 

Fazla tuzun çıkması ve yaprakların daha esnek hale gelmesi için bu işlemi yapın.

Her bir yaprağın parlak yüzü altta kalacak şekilde serin. 

Yaprağın geniş kısmına bir miktar harç koyun ve yaprağın kenarlarını içe doğru katlayarak rulo şeklinde sarın.

Sarmaları, geniş bir tencerenin dibine dizin. 

Sarmaların üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. 

Tencerenin kapağını kapatarak, kısık ateşte yaklaşık 45-60 dakika pişirin.

Pişen sarmaları sıcak olarak servis edin. 

İsterseniz yanında yoğurt veya limon dilimleri ile sunabilirsiniz.

    AFİYET OLSUN!

    Yorumlar (0 yorum)
    Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
    Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
    Sonraki Sayfa