Büyük bir kasede, pirinç, kıyma, ince doğranmış soğan, doğranmış ekşi erik, kırcan otu, maydanoz, tuz, karabiber, sumak ve kırmızı pul biberi karıştırın.
Zeytinyağını ekleyin ve tüm malzemeler iyice harmanlanana kadar karıştırın.
Asma yapraklarını tuzlu suda hafifçe haşlayın ve ardından soğuk su ile durulayın.
Fazla tuzun çıkması ve yaprakların daha esnek hale gelmesi için bu işlemi yapın.
Her bir yaprağın parlak yüzü altta kalacak şekilde serin.
Yaprağın geniş kısmına bir miktar harç koyun ve yaprağın kenarlarını içe doğru katlayarak rulo şeklinde sarın.
Sarmaları, geniş bir tencerenin dibine dizin.
Sarmaların üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatarak, kısık ateşte yaklaşık 45-60 dakika pişirin.
Pişen sarmaları sıcak olarak servis edin.
İsterseniz yanında yoğurt veya limon dilimleri ile sunabilirsiniz.
AFİYET OLSUN!