Patlıcanları közleyin.
Bunun için, patlıcanların üzerine birkaç yerinden delik açın ve doğrudan ateş üzerinde ya da fırında 200°C'de ara sıra çevirerek yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
Pişen patlıcanların kabuklarını soyun ve içlerini bir kaşık yardımıyla çıkarın.
Tereyağını bir tencerede eritin ve unu ekleyerek kavurun.
Hafif sararıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.
Sıcak sütü yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırarak beşamel sos kıvamına gelene kadar pişirin.
Patlıcan püresini ekleyin ve iyice karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve kuşbaşı etleri ekleyerek yüksek ateşte kızartın.
Etler suyunu çekip kızarmaya başlayınca, doğranmış soğan ve ezilmiş sarımsakları ekleyin. Soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tuz, karabiber ve kekik ekleyin ve karıştırın.
Et suyunu ekleyip, etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
Beğendi'yi servis tabağına alın, üzerine etli karışımı yerleştirin.
İsteğe bağlı olarak taze kekik yaprakları ile süsleyerek sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN!