'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 6 Mayıs - 10 Mayıs haftasının dördüncü yarışmacısı Salim, tatlı olarak, Dondurmalı İrmik Topları tarifine yer verdi. Peki, Dondurmalı İrmik Topları nasıl yapılır?
Hindistan cevizi rendesi, çikolata parçaları veya fındık kırığı
NASIL YAPACAĞIZ?
Tereyağını bir tencerede eritin ve içine irmiği ekleyin. İrmikler altın rengini alıncaya kadar kavurun.
Fıstıkları veya çam fıstıklarını ekleyin ve birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.
Sütü, şekeri ve vanilya ekstraktını ekleyin. Karışımı sürekli karıştırarak irmikler şişip, karışım koyulaşana kadar pişirin.
Karışımı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
İrmik helvası ılıdığında, avuç içi büyüklüğünde parçalar alın ve avucunuzda yuvarlayarak toplar yapın.
Her bir topun ortasını parmağınızla bastırarak oyuk açın ve bu oyuklara birer küçük top dondurma koyun.
Dondurmayı irmikle tamamen kaplayacak şekilde irmik helvasını kapatın ve yuvarlak toplar haline getirin. Eğer irmik çok sıcaksa dondurma eriyebilir, bu yüzden irmik helvasının ılık olduğundan emin olun.
Hazırladığınız irmik toplarını Hindistan cevizi rendesi, çikolata parçaları veya fındık kırığına bulayın.
Topları bir saat kadar dondurucuda bekletin.
Dondurmalı irmik toplarınızı soğuk bir şekilde servis yapın.
AFİYET OLSUN!
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.