Zuhal Topal'la Yemekteyiz Aytaç'ın Menüsü: ​​Azerbaycan Dovga Çorbası Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 6 Mayıs - 10 Mayıs haftasının beşinci yarışmacısı Aytaç, başlangıç olarak, ​​Azerbaycan Dovga Çorbası tarifine yer verdi. Peki, ​​Azerbaycan Dovga Çorbası nasıl yapılır? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
12 Mayıs 2024 12:14
GÜNCELLEME
12 Mayıs 2024 12:14
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Aytaç'ın Menüsü: ​​Azerbaycan Dovga Çorbası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Aytaç'ın Menüsü: Azerbaycan Dovga Çorbası Tarifi..

Malzemeler:

  • 1 litre yoğurt
  • Yarım litre su
  • 1 adet büyük yumurta
  • 1 su bardağı doğranmış taze nane
  • 1 su bardağı doğranmış dereotu
  • 1 su bardağı doğranmış kişniş veya maydanoz
  • Yarım su bardağı ince doğranmış yeşil soğan
  • Yarım su bardağı pirinç
  • Tuz ve karabiber
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut

NASIL YAPACAĞIZ?

  1. Pirinci yıkayın ve bir tencerede su ile orta ateşte pirinçler yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
  2. Büyük bir kasede yoğurt ve yumurtayı çırpın.
  3. Çırptığınız yoğurt karışımını yavaşça ve sürekli karıştırarak pişen pirinçlerin üzerine ekleyin.
  4. Yoğurt kesilmemesi için karışımı sürekli karıştırarak orta ateşte pişirmeye devam edin.
  5. Doğranmış nane, dereotu, kişniş ve yeşil soğanı tencereye ekleyin.
  6. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  7. Eğer kullanıyorsanız, haşlanmış nohutu da ekleyin.
  8. Çorbanın tüm malzemeleri birleşinceye kadar düşük ateşte 10-15 dakika daha pişirin.
  9. Dovga çorbasını sıcak veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

    AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa