Zuhal Topal'la Yemekteyiz Aytaç'ın Menüsü: ​​​Çilek Kompostosu Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 6 Mayıs - 10 Mayıs haftasının beşinci yarışmacısı Aytaç, ana yemek yanında servis etmek için, ​​​Çilek Kompostosu tarifine yer verdi. Peki, ​​​Çilek Kompostosu nasıl yapılır? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
12 Mayıs 2024 12:31
GÜNCELLEME
12 Mayıs 2024 12:32
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Aytaç'ın Menüsü: ​​​Çilek Kompostosu Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Aytaç'ın Menüsü: Çilek Kompostosu Tarifi..

Çilek Kompostosu..

Malzemeler:

  • 500 gram taze çilek
  • 4-5 yemek kaşığı şeker
  • 1 litre su
  • 1 adet limonun suyu
  • Birkaç yaprak taze nane

NASIL YAPACAĞIZ?

  1. Çilekleri iyice yıkayın ve saplarını çıkarın. ,
  2. Büyük çilekleri ikiye veya dörde kesin. Küçük olanları bütün bırakabilirsiniz.
  3. Bir tencereye suyu ve şekeri ekleyin. 
  4. Orta ateşte şekeri eriyene kadar karıştırarak ısıtın.
  5. Şekerli su kaynamaya başladığında, çilekleri tencereye ekleyin. Çilekler hafif yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika kısık ateşte pişirin. Çilekleri fazla pişirirseniz dağılabilirler, bu yüzden dikkatli olun.
  6. Pişme işlemi bitince, tencereyi ateşten alın, taze sıkılmış limon suyunu ve naneyi ekleyin. 
  7. Kompostoyu oda sıcaklığında bir süre soğumaya bırakın. 
  8. Daha sonra buzdolabına koyarak tamamen soğutun.

     AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa