Bursa, Balıkesir, Yalova ve Çanakkale gibi bölgelerde 7 büyüklüğünde bir deprem uyarısı yapıldı. Japon Deprem Uzmanı Moriwaki Yoshinori, Türkiye'nin deprem gerçeğiyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Gerekli önlemlerin alınmaması durumunda büyük bir felaketin yaşanabileceği uyarısında bulundu.
Her geçen gün artan küçük çaplı depremler, büyük bir depremin işareti olabilir. Moriwaki, özellikle İnegöl, Bursa, Bandırma ve Balıkesir gibi bölgelerde deprem beklenildiğini vurguladı. Ege Bölgesi'nde ise 7'nin üzerinde bir deprem beklemediklerini ancak diğer bölgelere nazaran fay hatlarının farklı bir yapıda olduğunu belirtti.
Gözlemlerine dayanarak, Gemlik ve çevresindeki küçük depremlerin, ileride büyük bir sarsıntının habercisi olabileceğini ifade etti. Güney ve kuzey fay hatlarının birbirini etkileyerek risk oluşturduğunu belirten Moriwaki, özellikle Bursa-Gemlik, Balıkesir ve Yalova gibi bölgelerde 7'nin üzerinde bir deprem riski bulunduğunu dile getirdi.
Deprem uzmanı Moriwaki, Çanakkale bölgesinde de dikkat çekici bir durumun olduğunu belirtti. Günde 20-30 arası küçük depremlerin yaşandığı bölgede, ileride büyük bir depremin olabileceği uyarısında bulundu.
Moriwaki, Bursa'da ortaya çıkan fay hattının endişe verici olmadığını vurgulayarak, Japonya'da da benzer durumların yaşandığını dile getirdi.
Öte yandan, Prof. Dr. Naci Görür de Kahramanmaraş depremi sonrasında sık sık 7 ve üzeri deprem riski uyarısında bulunuyor. Görür, fay hattı üzerinde yaşayan illerin kaderinin Kahramanmaraş ve Hatay gibi olabileceğini belirtti. Deprem riski taşıyan illeri şu şekilde sıraladı: Eskişehir, Denizli, Muğla, Erzincan, Kayseri, Tokat, Kahramanmaraş, Hatay, Kocaeli, Osmaniye, Bingöl, Konya, Erzurum, Aydın, Balıkesir, Burdur ve Manisa.