BIST
9.233
-1,73%
DOLAR
34,5071
0,07%
EURO
36,6721
0,27%
ALTIN
2.926,09
0,20%
PETROL
73,30
0,04%
BITCOIN
3.199.399
1,11%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 4°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 4°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Gelinim Mutfakta - Şanlıurfa Usulü Beyti Kebabı Tarifi
Gelinim Mutfakta - Şanlıurfa Usulü Beyti Kebabı Tarifi
Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Şanlıurfa Usulü Beyti Kebabı tarifine yer verdiler. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Şanlıurfa Usulü Beyti Kebabı nasıl yapılır? İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
14 Mayıs 2024 11:12
GÜNCELLEME
14 Mayıs 2024 11:28
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Gelinler, kaynanalara tadım yaptırmak, onlardan yüksek puanlar almak için, bugünkü tarifte, Şanlıurfa Usulü Beyti Kebabı'na yer verdiler.
4 gelin ve 4 kayınvalidenin kıyasıya yarıştığı, 'Gelinim Mutfakta' da bugün yapılan bu tarif izleyicinin dikkatini çekti.
Evde denemek isteyenler için tarifini sizler için araştırdık. İşte Şanlıurfa Usulü Beyti Kebabı Tarifi...
Gelinim Mutfakta - Şanlıurfa Usulü Beyti Kebabı Tarifi..
Malzemeler:
500 gram kıyma (orta yağlı)
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
2 diş sarımsak (rendelenmiş)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı galeta unu veya bayat ekmek içi
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet yufka
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
Yoğurt
Domates ve biber
NASIL YAPACAĞIZ?
Kıymayı geniş bir kaseye alın.
Rendelenmiş soğan ve sarımsağı ekleyin.
Karabiber, pul biber, kimyon ve tuzu ekleyin.
Galeta unu veya bayat ekmek içini ekleyin.
Domates salçası, biber salçası ve yoğurdu ekleyin.
Tüm malzemeleri iyice yoğurun ve köfte harcını 30 dakika kadar dinlendirin.
Dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve şişlere sıkarak şekil verin.
Hazırladığınız köfteleri ızgarada veya tavada pişirin.
Yufkaları tezgaha serin ve üzerlerine eritilmiş tereyağını sürün.
Pişen köfteleri yufkaların kenarına yerleştirin ve yufkaları köftelerin etrafına sarın.
Sardığınız yufkaları dilimleyin.
Bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin.
1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin ve kavurun.
Üzerine 1 su bardağı su ekleyin ve karıştırarak kaynatın.
Dilimlediğiniz yufkalı köfteleri servis tabağına dizin.
Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin.
AFİYET OLSUN!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Su faturası neden fazla gelir? Yüksek su faturalarını düşürmek için öneriler
Kestane nasıl seçilir? Çin kestanesi nasıl ayırt edilir?
X'te TT Ne Demek? Nasıl TT Olunur?
Sosyal Medyanın Hazırlanma Ritüeli GRWM Ne Demek? Nasıl Çekilir?
Sosyal Medyada Popüler Olan ASMR Videoları Ne Demek?
Uçaklar Gece Nasıl Uçuyor? Farları mı Var?!
Barnum Etkisi Nedir? Falcılıkla Ne İlgisi Var?
Sonraki Sayfa
×
Ara