BIST
9.233
-1,73%
DOLAR
34,5111
-0,09%
EURO
36,5449
-0,27%
ALTIN
2.918,29
0,66%
PETROL
73,36
0,08%
BITCOIN
3.211.715
1,49%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 9°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 9°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Gülpınar'ın Menüsü: Osso Buco Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Gülpınar'ın Menüsü: Osso Buco Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 13 Mayıs - 17 Mayıs haftasının ilk yarışmacısı Gülpınar, ana yemek olarak, Osso Buco tarifine yer verdi. Peki, Osso Buco nasıl yapılır? İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
14 Mayıs 2024 11:20
GÜNCELLEME
14 Mayıs 2024 12:03
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Gülpınar'ın Menüsü: Osso Buco Tarifi..
Osso Buco Tarifi..
Malzemeler:
4 dilim dana incik
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ince doğranmış)
2 adet havuç (doğranmış)
2 adet kereviz sapı (doğranmış)
1 su bardağı beyaz şarap
2 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
1 su bardağı doğranmış domates
1 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı kuru kekik
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
Gremolata İçin:
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
2 diş sarımsak (ince doğranmış)
1/4 su bardağı ince doğranmış taze maydanoz
NASIL YAPACAĞIZ?
Dana incik dilimlerini tuz ve karabiberle tatlandırın.
Her iki tarafını da una bulayın, fazlalığı silkeleyin.
Geniş bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısıtın.
İncikleri tencereye koyun ve her iki tarafını da altın rengi olana kadar kızartın.
Kızaran incikleri tencereden alın ve bir kenara koyun.
Aynı tencereye soğan, sarımsak, havuç ve kereviz saplarını ekleyin.
Sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin.
Tencereye beyaz şarabı ekleyin ve kaynatın, şarap yarıya inene kadar pişirin.
Doğranmış domatesleri, defne yaprağını ve kekiği ekleyin.
Kızarttığınız incikleri tencereye geri koyun.
Et suyu veya tavuk suyunu ekleyin, tencerenin kapağını kapatın.
Tencereyi kısık ateşte yaklaşık 2-2.5 saat pişirin, etler iyice yumuşayana kadar pişirin.
Küçük bir kapta limon kabuğu rendesi, doğranmış sarımsak ve ince doğranmış maydanozu karıştırın.
Osso Buco'yu servis tabağına alın.
Üzerine gremolata serpin.
AFİYET OLSUN!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Su faturası neden fazla gelir? Yüksek su faturalarını düşürmek için öneriler
Kestane nasıl seçilir? Çin kestanesi nasıl ayırt edilir?
X'te TT Ne Demek? Nasıl TT Olunur?
Sosyal Medyanın Hazırlanma Ritüeli GRWM Ne Demek? Nasıl Çekilir?
Sosyal Medyada Popüler Olan ASMR Videoları Ne Demek?
Uçaklar Gece Nasıl Uçuyor? Farları mı Var?!
Barnum Etkisi Nedir? Falcılıkla Ne İlgisi Var?
Sonraki Sayfa
×
Ara