Zuhal Topal'la Yemekteyiz Gülpınar'ın Menüsü: ​Osso Buco Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 13 Mayıs - 17 Mayıs haftasının ilk yarışmacısı Gülpınar, ana yemek olarak, ​Osso Buco tarifine yer verdi. Peki, ​Osso Buco nasıl yapılır? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
14 Mayıs 2024 11:20
GÜNCELLEME
14 Mayıs 2024 12:03
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Gülpınar'ın Menüsü: ​Osso Buco Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Gülpınar'ın Menüsü: Osso Buco Tarifi..

Osso Buco Tarifi..

Malzemeler:

  • 4 dilim dana incik
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • 2 adet havuç (doğranmış)
  • 2 adet kereviz sapı (doğranmış)
  • 1 su bardağı beyaz şarap
  • 2 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
  • 1 su bardağı doğranmış domates 
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Gremolata İçin:

  • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
  • 2 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • 1/4 su bardağı ince doğranmış taze maydanoz

NASIL YAPACAĞIZ?

  1. Dana incik dilimlerini tuz ve karabiberle tatlandırın.
  2. Her iki tarafını da una bulayın, fazlalığı silkeleyin.
  3. Geniş bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısıtın.
  4. İncikleri tencereye koyun ve her iki tarafını da altın rengi olana kadar kızartın.
  5. Kızaran incikleri tencereden alın ve bir kenara koyun.
  6. Aynı tencereye soğan, sarımsak, havuç ve kereviz saplarını ekleyin.
  7. Sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin.
  8. Tencereye beyaz şarabı ekleyin ve kaynatın, şarap yarıya inene kadar pişirin.
  9. Doğranmış domatesleri, defne yaprağını ve kekiği ekleyin.
  10. Kızarttığınız incikleri tencereye geri koyun.
  11. Et suyu veya tavuk suyunu ekleyin, tencerenin kapağını kapatın.
  12. Tencereyi kısık ateşte yaklaşık 2-2.5 saat pişirin, etler iyice yumuşayana kadar pişirin.
  13. Küçük bir kapta limon kabuğu rendesi, doğranmış sarımsak ve ince doğranmış maydanozu karıştırın.
  14. Osso Buco'yu servis tabağına alın.
  15. Üzerine gremolata serpin.

   AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa