Zuhal Topal'la Yemekteyiz Gülpınar'ın Menüsü: ​Şerbetli Saray Tatlısı Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 13 Mayıs - 17 Mayıs haftasının ilk yarışmacısı Gülpınar, tatlı olarak, ​Şerbetli Saray Tatlısı tarifine yer verdi. Peki, ​Şerbetli Saray Tatlısı nasıl yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
14 Mayıs 2024 11:25
GÜNCELLEME
14 Mayıs 2024 12:19
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Gülpınar'ın Menüsü: ​Şerbetli Saray Tatlısı Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Gülpınar'ın Menüsü: Şerbetli Saray Tatlısı Tarifi..

Şerbetli Saray Tatlısı Tarifi..

Malzemeler:

  • 250 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı)

Şerbet İçin:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri İçin:

  • Dövülmüş fındık, ceviz veya fıstık

NASIL YAPACAĞIZ?

  1. Bir tencereye toz şeker ve suyu ekleyin.
  2. Karıştırarak kaynatın.,
  3. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın.
  4. Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  5. Geniş bir karıştırma kabında eritilmiş tereyağı, irmik, pudra şekeri, yoğurt, sıvı yağ ve yumurtaları karıştırın.
  6. Üzerine kabartma tozu ve vanilini ekleyin.
  7. Azar azar un ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  8. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve istediğiniz şekli verin.
  9. Şekil verdiğiniz hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  11. Fırından çıkan sıcak tatlıları hemen soğuk şerbetin içine atın.
  12. Tatlıları şerbetin içinde yaklaşık 5-10 dakika bekletin, ardından servis tabağına alın.
  13. Tatlıların üzerine dövülmüş fındık, ceviz veya fıstık serpiştirerek servis yapabilirsiniz.

     AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa