Zuhal Topal'la Yemekteyiz Batuhan'ın Menüsü: Süt Helvası Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 13 Mayıs - 17 Mayıs haftasının ikinci yarışmacısı Batuhan, tatlı olarak, Süt Helvasına yer verdi. Peki, sevilen bu tatlı nasıl yapılır? Evde denemek isteyenler için gelsin tarif...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
14 Mayıs 2024 16:40
GÜNCELLEME
14 Mayıs 2024 16:54
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Batuhan'ın Menüsü:  Süt Helvası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Batuhan'ın Menüsü: Süt Helvası Tarifi..

Süt Helvası Tarifi..

Malzemeler:

  • Süt, 1 litre
  • Un, 1 su bardağı
  • Tereyağı, 125 gram
  • Toz şeker, 1 su bardağı
  • Vanilya özü, 1 tatlı kaşığı
  • Yumurta sarısı, 1 adet
  • Tarçın - Seviyorsanız katabilirsiniz

NASIL YAPACAĞIZ? 

  1. Orta boy bir tencerede sütü ısıtın fakat kaynatmayın. 
  2. Isınan sütü bir kenara alın.
  3. Büyük bir tencerede tereyağını eritin.
  4. Unu ekleyin ve kısık ateşte, sürekli karıştırarak 15 dakika boyunca kavurun.
  5. Unun rengi hafif kahverengiye dönene ve hoş bir koku çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  6. Kavrulan un karışımına, yavaş yavaş ısıttığınız sütü ekleyin. Bu sırada karışımı çırpıcı ile hızlıca karıştırın ki topaklanma olmasın.
  7. Karışımı orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  8. Toz şekeri ve vanilya özünü ekleyin. Karışımı sürekli karıştırarak şekeri tamamen eritin.
  9. Yumurta sarısını ayrı bir kasede hafifçe çırpın. 
  10. Sıcak süt karışımından birkaç kaşık alarak yumurta sarısını ılıtın ve ardından karışıma ekleyin. Hızla karıştırın.
  11. Karışımı bir fırın kabına dökün ve düzeltin.
  12. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üstü kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
  13. Fırından çıkarın ve hafifçe soğumaya bırakın.

    AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa