Cüneyt Gökçer, 2 Şubat 1920 tarihinde Malatya'da doğmuş ve 23 Aralık 2009'da Ankara'da vefat etmiştir. Türk sinema ve tiyatro sahnelerinin unutulmaz oyuncularından biri olan Gökçer, kariyeri boyunca Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Ankara Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü ve Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunmuştur. Ayrıca, yaklaşık 20 operanın rejisini yaparak bu alanda da büyük başarılara imza atmıştır.
Ünlü tiyatro sanatçısı Ayten Gökçer'in eşi olan Cüneyt Gökçer, yurt içinde sayısız ödül almanın yanı sıra, 1981 yılında Devlet Sanatçısı unvanına layık görülmüştür. Yurt dışında ise 1963'te Yunanistan Krallığı'nın I. George Nişanı'nın 'Officier' rütbesi, 1970'te İtalya Cumhurbaşkanlığı tarafından Commendatore nişanı ve Polonia Kültür Nişanı ile ödüllendirilmiştir.
Gökçer, tiyatroya olan ilgisine rağmen ailesinin engellemelerine rağmen tiyatro yapmaya kararlıydı. Ankara Halkevi Temsil Kolu’na üye olan Gökçer, burada Ercüment Behzat Lav'ın dikkatini çekmiştir. 1936 yılında bir Türk yazarının oyununda ilk başrolünü oynayarak sahneye adım atmıştır.
Konservatuvar sınavına rahatsızlığı nedeniyle ilk seferde giremeyen Gökçer, bir hafta sonra tekrar katılmış ve sınavı kazanmıştır. Konservatuvardaki ikinci yılında, Carl Ebert tarafından verilen sahne derslerinde büyük beğeni toplamış ve sınıfın en gözde öğrencisi olmuştur. 1942 yılında Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümü'nden mezun olmuştur.
Muhsin Ertuğrul'un Devlet Tiyatrosu ve Operası Genel Müdürlüğü'ne atanması ile birlikte Gökçer, 1 Ekim 1949'da Küçük Tiyatro'da Köroğlu rolüyle sahneye çıkmıştır. Yönetmen ve oyuncu olarak olgunlaşması, 1954-1958 yılları arasında Muhsin Ertuğrul'un ikinci Devlet Tiyatrosu müdürlüğü dönemine rastlar. Avrupa'da edindiği tecrübelerle yönetmen yardımcısı olarak çalışmış ve önemli sanat merkezlerinde deneyim kazanmıştır.
25 Ağustos 1958'de Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü'ne atanmış ve bu görevi bir yıl arayla 1983'e kadar 23 yıl boyunca sürdürmüştür. Bu dönemde Batı Tiyatrosu başyapıtlarının yanı sıra Türk tiyatro eserlerine de repertuvarında geniş yer vermiştir. Refik Erduran, Cahit Atay, Güngör Dilmen Kalyoncu gibi yazarların eserlerini seyirciyle buluşturmuştur.
Gökçer'in Devlet Tiyatrosu Genel Müdürlüğü'ne atandığı yıllarda opera ve bale, Devlet Tiyatrosu'na bağlıydı. Gökçer, bu alanların gelişmesi için önemli çalışmalar yapmış ve opera ile bale sanatlarını desteklemiştir.
1983 yılında Devlet Tiyatrosu Genel Müdürlüğü'nden ayrılan Gökçer, sanat kariyerine devam etmiş ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü başkanlığı yapmıştır. 1998-1999 öğretim yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü'nü kurmuş ve başkanlığını üstlenmiştir.
Cüneyt Gökçer, 23 Aralık 2009 tarihinde Ankara'da solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmiş ve İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilmiştir.