Zuhal Topal'la Yemekteyiz Nadir'in Menüsü: Kıymalı Domatesli Soslu Tava Böreği Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 13 Mayıs - 17 Mayıs haftasının üçüncü yarışmacısı Nadir, ara sıcak olarak, Kıymalı Domatesli Soslu Tava Böreği tarifine yer verdi. Peki, Kıymalı Domatesli Soslu Tava Böreği nasıl yapılır, İşte tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
15 Mayıs 2024 22:45
GÜNCELLEME
15 Mayıs 2024 22:45
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Nadir'in Menüsü: Kıymalı Domatesli Soslu Tava Böreği Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Nadir'in Menüsü: Kıymalı Domatesli Soslu Tava Böreği Tarifi..

Kıymalı Domatesli Soslu Tava Böreği..

Malzemeler:

  • 3 adet yufka
  • 300 gram kıyma
  • 2 adet domates
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta

NASIL YAPACAĞIZ?

  1. Soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayın.
  2. Domatesleri rendeleyin.
  3. Bir tavada zeytinyağını ısıtın, soğan ve sarımsakları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  4. Kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  5. Salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  6. Rendelenmiş domatesleri, tuzu, karabiberi, pul biberi ve kekiği ekleyip karıştırın.
  7. Domatesler suyunu çekip karışım kıvam alıncaya kadar pişirin, ardından ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  8. Bir kasede süt, sıvı yağ ve yumurtayı iyice çırpın.
  9. İlk yufkayı tezgaha serin ve sos karışımından bir miktar üzerine gezdirin. Fırça yardımıyla her yerine yayın.
  10. İkinci yufkayı üzerine serip yine sos karışımını gezdirin.
  11. Üçüncü yufkayı da üzerine serip tekrar sos karışımını sürün.
  12. Hazırladığınız iç harcı yufkaların üzerine eşit şekilde yayın.
  13. Yufkaları rulo şeklinde sarın.
  14. Geniş bir tavayı hafifçe yağlayın.
  15. Hazırladığınız börek rulosunu tavanın ortasından başlayarak spiral şekilde sararak yerleştirin.
  16. Böreğin üzerine kalan sos karışımını dökün.
  17. Tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte böreğin altı kızarana kadar pişirin (yaklaşık 10-15 dakika).
  18. Bir tabağın yardımıyla böreği ters çevirip diğer tarafını da kızarana kadar pişirin.
  19. Böreğin her iki tarafı da güzelce kızardıktan sonra tavadan alın ve dilimleyerek servis yapın.

   AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa