Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ömer'in Menüsü: Yuvalama Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 20 Mayıs - 24 Mayıs haftasının ilk yarışmacısı Ömer, başlangıç olarak, Yuvalama Çorbasına yer verdi. Peki, Yuvalama nasıl yapılır, merak edenler için geliyor tarif. İşte Yuvalama Tarifi..

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
21 Mayıs 2024 06:23
GÜNCELLEME
21 Mayıs 2024 06:23
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ömer'in Menüsü: Yuvalama Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ömer'in Menüsü: Yuvalama Tarifi..

Yuvalama..

Malzemeler:

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 büyük soğan
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay bardağı ince doğranmış maydanoz

Terbiye için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 limonun suyu

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane

NASIL YAPACAĞIZ?

  1. Pirinci yıkayıp süzün ve bir kaba alın.
  2. Soğanı rendeleyin ve kıyma, yumurta, irmik, tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon ve maydanoz ile birlikte pirincin üzerine ekleyin.
  3. Tüm malzemeleri iyice yoğurun.
  4. Karışımdan küçük parçalar alarak misket büyüklüğünde köfteler yapın.
  5. Geniş bir tencereye su koyun ve kaynamaya bırakın.
  6. Köfteleri kaynar suya atın ve yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
  7. Yoğurt, un, yumurta sarısı ve limon suyunu bir kasede çırpın.
  8. Hazırladığınız terbiyeyi köftelerin piştiği suya yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırarak terbiyeyi suya yedirin.
  9. Kısık ateşte birkaç dakika daha pişirin.
  10. Tereyağını bir tavada eritin ve nane ekleyin.
  11. Köfteleri servis tabaklarına alın ve üzerine tereyağlı nane gezdirerek servis yapın. 

    AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa