Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ömer'in Menüsü: Sebzeli Kıyma Kebabı Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 20 Mayıs - 24 Mayıs haftasının ilk yarışmacısı Ömer, ana yemek olarak, Sebzeli Kıyma Kebabı tarifine yer verdi. Peki, Sebzeli Kıyma Kebabı nasıl yapılır, merak edenler için geliyor tarif. İşte Sebzeli Kıyma Kebabı Tarifi.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
21 Mayıs 2024 06:42
GÜNCELLEME
21 Mayıs 2024 06:42
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ömer'in Menüsü: Sebzeli Kıyma Kebabı Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ömer'in Menüsü: Sebzeli Kıyma Kebabı Tarifi..

Sebzeli Kıyma Kebabı..

Malzemeler:

Kıyma Harcı İçin:

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 su bardağı ekmek kırıntısı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay bardağı ince doğranmış maydanoz
  • 1 adet kırmızı biber (küp doğranmış)
  • 1 adet yeşil biber (küp doğranmış)
  • 1 adet sarı biber (küp doğranmış)
  • 1 adet kabak (küp doğranmış)
  • 1 adet patlıcan (küp doğranmış)
  • 1 adet büyük domates (küp doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

NASIL YAPACAĞIZ?

  1. Derin bir kaba kıymayı alın.
  2. Rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, ekmek kırıntısı, yumurta, tuz, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, kekik ve ince doğranmış maydanozu ekleyin.
  3. Tüm malzemeleri iyice yoğurun ve homojen bir kıyma harcı elde edin.
  4. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve yassı köfteler yapın.
  5. Tüm sebzeleri küp şeklinde doğrayın.
  6. Bir kasede doğranmış sebzeleri zeytinyağı, tuz ve karabiber ile karıştırın.
  7. Hazırladığınız kıyma köftelerini ve sebzeleri sırayla şişlere dizin.
  8. Şişlerin ucuna sebze koyarak başlayın ve aralara kıyma köfteleri yerleştirerek devam edin.
  9. Şişleri önceden ısıtılmış ızgarada veya fırında orta yüksek ateşte pişirin.
  10. Şişleri çevirerek her tarafının eşit şekilde pişmesini sağlayın.
  11. Köfteler ve sebzeler iyice pişip kızarıncaya kadar devam edin.
  12. Pişen şişleri servis tabaklarına alın.

  AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa