'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 20 Mayıs - 24 Mayıs haftasının dördüncü yarışmacısı Fırat, başlangıç olarak, Keledoş Çorbası tarifine yer verdi. Peki, Keledoş Çorbası nasıl yapılır?
Aşurelik buğdayı bir gece önceden suya koyun ve bekletin. Ertesi gün suyunu süzüp yıkayın.
Bir tencereye kuşbaşı doğranmış kuzu etini koyun ve üzerine su ekleyin.
Kaynamaya başladıktan sonra köpüğünü alın ve etler yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
Pişen eti süzün ve kenara alın.
Aynı tencereye tereyağını veya zeytinyağını ekleyin ve ısıtın.
İnce doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
Biber salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
Haşlanmış nohut, haşlanmış mercimek ve aşurelik buğdayı tencereye ekleyin.
Üzerine pişmiş kuzu etini ekleyin ve karıştırın.
Tuzu, karabiberi, kuru naneyi ve kırmızı pul biberi ekleyin.
Üzerine suyu veya et suyunu ekleyin ve karıştırın. Orta ateşte kaynamaya bırakın.
Çorba kaynadıktan sonra altını kısın ve buğdaylar iyice yumuşayana kadar yaklaşık 45-60 dakika pişirin. Ara sıra karıştırarak dibi tutmamasını sağlayın.
Bir kasede yoğurdu, ezilmiş sarımsağı ve limon suyunu karıştırın. Yoğurtlu karışımı yavaşça çorbaya ekleyin ve sürekli karıştırarak kesilmesini önleyin.
Çorbayı sıcak olarak servis edin.
İsteğe bağlı olarak üzerine tereyağında kızdırılmış kırmızı pul biber dökebilirsiniz.
AFİYET OLSUN!
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.