Avrupa Birliği’nden Türkiye’ye övgü!

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Adana’da yaptığı açıklamada, IPARD III programı ile Türkiye'nin tarım ve gıda sektöründe Avrupa Birliği standartlarına yükseltilmesinin hedeflendiğini belirtti. Meyer-Landrut, Türkiye’nin bu alandaki performansını övgüyle değerlendirirken, özellikle depremden etkilenen bölgelere daha fazla fon ayrılacağını vurguladı. Programın çevre dostu enerji üretim yöntemleriyle fark yarattığını ve işbirliğinden memnun olduklarını ifade etti.

AK
Afife Kaya
YAYINLAMA
24 Mayıs 2024 20:41
GÜNCELLEME
24 Mayıs 2024 20:51
Avrupa Birliği’nden Türkiye’ye övgü!
AK
Afife Kaya

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Adana’da düzenlenen bir basın toplantısında Türkiye'ye övgüler yağdırdı. Büyükelçi Landrut, IPARD III programı ile yeni bir dönemin başladığını vurguladı ve Yeşil Mutabakat kapsamında gerçekleştirilen çalışmaların bu programı diğerlerinden ayırdığını belirtti. Landrut, “Tarım ve gıda sektörünün performansını artırırken çevre dostu enerji üretim yöntemlerinin kullanılması hedefleniyor” dedi.

AB Standartlarında Tarım

Meyer-Landrut, IPARD III programının amacı hakkında bilgi vererek, Türkiye'de tarım üretiminin Avrupa Birliği standartlarına yükseltilmesinin hedeflendiğini söyledi. Büyükelçi, “Türkiye’de performans gayet iyi… işbirliğinden memnununuz” diyerek programın başarısını şu sözlerle anlattı:

“Programla rekabet ve istihdam artırılabilsin, özellikle amaçlananlar bunlar. Bu program kapsamında hayata geçirilen projelerde 100 bin kadar istihdamın oluşturulduğunu ve kurulan tarımsal işletmelerin rekabet edebilirliklerinin arttırılabildiğini görüyoruz. Dolayısıyla burada standartların artması ve ürün kalitesinin artırılması temel amaç. Türkiye, IPARD performansı açısından diğer aday ülkelerle karşılaştırıldığında öncü bir ülke. Büyük bir tarım sektörü var ve biz işbirliğimizden memnunuz. Avrupa’nın katkısının biraz daha takdir edilmesi, görünür hale gelmesini istemiyoruz değil. Ancak uygulamanın gayet iyi olduğunu söyleyebiliriz.”

Depremden Etkilenen Bölgelere Destek

Büyükelçi Meyer-Landrut, programın Türkiye tarafından uygulandığını ve hangi illerde daha fazla ya da az uygulanacağının Türk mercilerinin kararı olduğunu belirtti. Meyer-Landrut, “Bu fonların deprem bölgesindeki toparlanma çalışmaları için kullanılmasını savunuyoruz. Deprem bölgesine giden IPARD fonlarının biraz daha fazla olacağını bekliyoruz. Sanırım depremden etkilenen iller Türkiye’deki tarım sektörünün yüzde 14’ünü karşılıyor. Depremden etkilenen illere daha fazla fon ayrılacak gibi görünüyor. Hasar tespiti bulgularına baktığımızda, depremden etkilenen bölgelerde tarım altyapısının da ciddi etkilendiğini görüyoruz. Dolayısıyla öncelikli alanlar arasında tarımsal altyapının da olması bekleniyor” dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa