Adım adım Zade Kebabı yapımı ve gerekli malzemeler:
Gerekli Malzemeler:
3 adet uzun kemer patlıcan
300 gr kuşbaşı doğranmış et
2 adet orta boy patates
1 adet orta boy soğan
2 adet yeşil biber
1 adet orta boy domates
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Üzeri için: Rendelenmiş kaşar peynir
Zade Kebabı Nasıl Yapılır?
Etlerin Hazırlanması:
300 gr kuşbaşı doğranmış eti kızgın bir teflon tencereye koyun. 5 dakika kadar ara ara karıştırarak kavurun.
Etlerin üzerini biraz geçecek kadar su dökün. Etler suyunu çekip, yumuşayana kadar pişirin.
Sebzelerin Hazırlanması:
3 adet uzun kemer patlıcanı alacalı soyup, sap kısımlarını kesin. Uzunlamasına çok kalın ve ince olmayacak şekilde dilimleyin.
2 adet orta boy patatesin kabuğunu soyup, küpler halinde doğrayın.
1 adet domates, 2 adet yeşil biber, 1 adet orta boy soğan ve 2 diş sarımsağı ince ince doğrayın.
Kızartma İşlemi:
Geniş bir tavada sıvı yağ koyup kızdırın. Patlıcanları kızgın yağ içinde arkalı önlü kızartın. Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine alıp yağlarının süzülmesini sağlayın.
Doğranmış patatesleri de aynı şekilde kızgın yağda kızartın.
Etli Karışımın Hazırlanması:
Pişen etlerin içine 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Doğranmış sarımsak, soğan ve biberleri ekleyip, yumuşayana kadar kavurun.
Daha sonra doğranmış domates ve 1 tatlı kaşığı domates salçasını ekleyin. Domatesler yumuşayıp, suyunu çekene kadar pişirin.
Et harcına damak tadınıza göre tuz, karabiber ve kızarttığınız patatesleri ekleyip iyice karıştırın. Karışımı ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin.
Zade Kebabının Hazırlanması:
4 adet güveç kabına kızarttığınız iki patlıcanı çapraz şekilde üst üste koyun, uç kısımlarını sarkıtın.
Patlıcanların üzerine 1 tutam tuz serpiştirin. Orta kısımlarına etli patates harcını koyun. Dışarı sarkan patlıcanları harcın üzerine kapatın.
Üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri hafifçe kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Servis:
Zade Kebabı piştikten sonra fırından çıkarıp sıcak olarak servis edin.
Hazırlık ve Pişirme Süresi:
Toplam Süre: 60 dakika
Hazırlık Süresi: 40 dakika
Pişirme Süresi: 20 dakika
Kişi Sayısı: 4 kişilik
Bu lezzetli ve kolay Zade Kebabı tarifi ile sofralarınızı şenlendirin. Misafirlerinizi etkileyecek bu kebap tarifi, her lokmada damağınızda unutulmaz bir tat bırakacak!
Afiyet Olsun!
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.