Gelinim Mutfakta - Fodula (Ekmek Dolması) Tarifi

Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Fodula (Ekmek Dolması) tarifine yer verdiler. Peki, Fodula (Ekmek Dolması) nasıl yapılır, İşte Tarifi.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
30 Mayıs 2024 14:40
GÜNCELLEME
30 Mayıs 2024 15:57
Gelinim Mutfakta - Fodula (Ekmek Dolması) Tarifi
Büşra Ünal Yazar
Gelinler, kaynanalara tadım yaptırmak, onlardan yüksek puanlar almak için, bugünkü tarifte, Fodula (Ekmek Dolması)'ya yer verdiler.
4 gelin ve 4 kayınvalidenin kıyasıya yarıştığı, 'Gelinim Mutfakta' da bugün yapılan bu tarif izleyicinin dikkatini çekti. 
Evde denemek isteyenler için tarifini sizler için araştırdık. 
İşte Fodula (Ekmek Dolması) Tarifi...

Gelinim Mutfakta - Fodula (Ekmek Dolması) Tarifi...

Malzemeler:
  • 1 adet büyük boy yuvarlak ekmek (beyaz veya köy ekmeği)
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

NASIL YAPACAĞIZ?

  1. Ekmek dolmasını yapmadan önce ekmeğin üst kısmını kapak şeklinde kesin ve içini dikkatlice çıkarın. 
  2. Ekmek içini küçük parçalara ayırarak kenara alın.
  3. Tereyağını bir tavada eritin.
  4. Küçük doğranmış kuru soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  5. Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.
  6. Domates ve biber salçasını ekleyip karıştırın.
  7. Baharatları ekleyin (tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kekik).
  8. Sıcak suyu ekleyip karıştırın ve harcı biraz pişirin.
  9. Küçük parçalara ayırdığınız ekmek içlerini ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin, karıştırın.
  10. Hazırladığınız iç harcı dikkatlice ekmek içine doldurun.
  11. Rendelenmiş kaşar peynirini harcın üzerine serpin.
  12. Kestiğiniz ekmek kapağını üzerine kapatın.
  13. Fırını 180 dereceye önceden ısıtın.
  14. Ekmek dolmasını fırın tepsisine yerleştirip, yaklaşık 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
  15. Fırından çıkardıktan sonra dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.

     AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa