Zuhal Topal'la Yemekteyiz Reşit'in Menüsü: Kazan Kebabı Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 27 Mayıs - 31 Mayıs haftasının üçüncü yarışmacısı Reşit, ana yemek olarak, Kazan Kebabı tarifine yer verdi. Peki, Kazan Kebabı nasıl yapılır, İşte Tarifi.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
30 Mayıs 2024 15:20
GÜNCELLEME
30 Mayıs 2024 16:08
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Reşit'in Menüsü: Kazan Kebabı Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Reşit'in Menüsü: Kazan Kebabı Tarifi...

Kazan Kebabı..

Malzemeler:
  • 500 gram kuşbaşı dana veya kuzu eti
  • 2 adet büyük boy patlıcan
  • 2 adet büyük boy patates
  • 2 adet büyük boy domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik

NASIL YAPACAĞIZ?

  1. Patlıcanları alacalı soyup, küp küp doğrayın ve tuzlu suda 15-20 dakika bekletin. 
  2. Daha sonra suyunu süzün ve kurulayın.
  3. Patatesleri soyup, küp küp doğrayın.
  4. Domatesleri soyup, küp küp doğrayın.
  5. Yeşil biberleri ince dilimleyin.
  6. Kuru soğanı ve sarımsakları ince doğrayın.
  7. Tereyağını veya sıvı yağı büyük bir tencerede kızdırın.
  8. Kuşbaşı doğranmış eti ekleyip, suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  9. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.
  10. Sarımsakları ekleyip karıştırın.
  11. Doğranmış patlıcanları, patatesleri, yeşil biberleri ve domatesleri tencereye ekleyin.
  12. Domates salçası ve biber salçasını ekleyip karıştırın.
  13. Tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve kekik ekleyin.
  14. 1 su bardağı suyu ekleyip karıştırın.
  15. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 40-50 dakika, sebzeler ve et yumuşayana kadar pişirin. Ara sıra karıştırarak dibinin tutmasını önleyin.

     AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa