Zuhal Topal'la Yemekteyiz Reşit'in Menüsü: Zerde Pilavı

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 27 Mayıs - 31 Mayıs haftasının üçüncü yarışmacısı Reşit, ana yemek yanında servis etmek için Zerde Pilavı tarifine yer verdi. Peki, Zerde Pilavı nasıl yapılır, İşte Tarifi.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
30 Mayıs 2024 15:35
GÜNCELLEME
30 Mayıs 2024 16:15
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Reşit'in Menüsü: Zerde Pilavı
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Reşit'in Menüsü: Zerde Pilavı...

Zerde Pilavı..

Malzemeler:
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı gül suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
  • 1 çay kaşığı safran veya 1 yemek kaşığı zerdeçal
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuru üzüm (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı doğranmış badem (isteğe bağlı)
  • Tarçın (üzeri için)

NASIL YAPACAĞIZ?

  1. Pirinci yıkayın ve nişastasının çıkması için birkaç kez suyunu değiştirin.
  2. Ardından süzülmesi için bir kenara bırakın.
  3. Safranı yarım çay bardağı sıcak suya koyarak demlenmesi için 10-15 dakika bekletin. Eğer safran yerine zerdeçal kullanacaksanız, doğrudan suya ekleyebilirsiniz.
  4. Bir tencereye suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynayan suya yıkanmış pirinci ekleyin.
  5. Pirinçler yumuşayana kadar, yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
  6. Pirinçler yumuşadığında şekeri ekleyin ve karıştırarak eritin.
  7. Safranı (veya zerdeçalı), gül suyunu ve nişastayı ekleyin. (Nişastayı eklemeden önce bir miktar soğuk suyla açarak topaklanmamasını sağlayın).
  8. Tüm malzemeleri ekledikten sonra kısık ateşte, pilavın kıvam almasını sağlayarak sürekli karıştırarak pişirin.
  9. Kuş üzümlerini sıcak suda birkaç dakika bekletip süzün.
  10. Dolmalık fıstıkları tavada hafifçe kavurun.
  11. İsteğe bağlı olarak kuru üzüm ve doğranmış bademleri de hazırlayabilirsiniz.
  12. Hazırladığınız Zerde Pilavı'nı kaselere veya servis tabaklarına paylaştırın.
  13. Üzerini kuş üzümü, kavrulmuş dolmalık fıstık ve isteğe bağlı olarak kuru üzüm ve doğranmış badem ile süsleyin.
  14. Üzerine tarçın serpiştirerek servis yapın.

    AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa