Bir tavada biraz sıvı yağ ile ıspanakları ve rendelenmiş havuçları soteleyin. Tuz ve pul biber ekleyip karıştırın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
Kıymalı İç Harç:
Kıymayı bir tavada az sıvı yağ ile kavurun. Küçük doğranmış soğanı ekleyin ve soğanlar pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.
Tuz, pul biber ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kıymalı harcı soğumaya bırakın.
Peynirli İç Harç:
Kaşar peynirini rendeleyin.
BÖREĞİN YAPILIŞI:
Yufkaların her birini tepsiye serin.
İlk yufkayı serdikten sonra üzerine ıspanaklı ve havuçlu harcı yayın.
İkinci yufkayı ıspanaklı harcın üzerine serin ve kıymalı harcı yayın.
Üçüncü yufkayı kıymalı harcın üzerine serin ve kaşar peynirini yayın.
Yufkaları rulo şeklinde sarın veya katlayarak tepsiye yerleştirin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Fırından çıkan böreği dilimleyerek sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN!
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.