Zuhal Topal'la Yemekteyiz Yaşariye'nin Menüsü: ​Kral Tacı ve Renkli Pilav

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 3-7 haziran haftasının ikinci yarışmacısı Yaşariye, ana yemek olarak, Kral Tacı ve Renkli Pilav tarifine yer verdi. Peki, Kral Tacı ve Renkli Pilav nasıl yapılır, işte tarifi.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
04 Haziran 2024 20:45
GÜNCELLEME
04 Haziran 2024 20:45
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Yaşariye'nin Menüsü: ​Kral Tacı ve Renkli Pilav
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Yaşariye'nin Menüsü: Kral Tacı ve Renkli Pilav..

Kral Tacı ve Renkli Pilav..

Malzemeler:
Kral Tacı için:
  • 1 kg kuzu pirzola (aynı boyda ve temizlenmiş)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su
Renkli Pilav için:
  • 2 su bardağı pirinç (yıkanmış ve süzülmüş)
  • 1 orta boy havuç (rendelenmiş)
  • 1 orta boy kırmızı biber (küçük doğranmış)
  • 1 orta boy yeşil biber (küçük doğranmış)
  • 1/2 su bardağı bezelye (haşlanmış)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
NASIL YAPACAĞIZ?
  1. Kuzu pirzolaları bir kapta zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, biber salçası, domates salçası, kekik, karabiber ve tuz ile iyice karıştırın.
  2. Marinasyonun her yerine bulaştığından emin olun ve en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  3. Pirzolaları çember şeklinde, uçları birbirine değecek şekilde birleştirin ve bir mutfak ipi ile bağlayarak sabitleyin.
  4. Fırın tepsisine yerleştirin, üzerine yarım çay bardağı su ekleyin ve 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. 
  5. Pişirme süresinin ortasında kalan suyu ekleyerek etlerin kurumasını önleyin.
  6. Tereyağını geniş bir tencerede eritin.
  7. Rendelenmiş havucu, doğranmış kırmızı biberi, yeşil biberi ekleyin ve 3-4 dakika kavurun.
  8. Yıkanmış ve süzülmüş pirinci tencereye ekleyin, birkaç dakika daha kavurun.
  9. Haşlanmış bezelyeyi ekleyin ve karıştırın.
  10. 3 su bardağı sıcak suyu ve tuzu ekleyin. Karıştırdıktan sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
  11. Pilav piştikten sonra demlenmesi için 10 dakika bekletin.
  12. Kral Tacını fırından çıkarın ve dinlendirin.
  13. Servis tabağının ortasına renkli pilavı koyun.
  14. Pilavın etrafına kral tacı şeklinde pişmiş kuzu pirzolalarını yerleştirin.

 AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa