Zuhal Topal'la Yemekteyiz Yaşariye'nin Menüsü: ​Porsiyonluk Meyveli Pasta

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 3-7 haziran haftasının ikinci yarışmacısı Yaşariye, tatlı olarak, Porsiyonluk Meyveli Pasta tarifine yer verdiler. Peki, Porsiyonluk Meyveli Pasta nasıl yapılır, işte tarifi.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
04 Haziran 2024 20:55
GÜNCELLEME
04 Haziran 2024 20:58
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Yaşariye'nin Menüsü: ​Porsiyonluk Meyveli Pasta
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Yaşariye'nin Menüsü: Porsiyonluk Meyveli Pasta..

Porsiyonluk Meyveli Pasta..

Malzemeler:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Çilek, kivi, muz, üzüm veya dilediğiniz meyveler (küçük doğranmış)
  • 1 paket tart jölesi 
  • 1 su bardağı su (jöle için)
NASIL YAPACAĞIZ?
  1. Fırını 180 dereceye önceden ısıtın. 
  2. Muffin kalıplarını yağlayın veya cupcake kağıtları yerleştirin.
  3. Bir karıştırma kabında yumurta ve toz şekeri mikserle beyazlaşıp köpük kıvamına gelene kadar çırpın.
  4. Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin. Spatula ile homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
  5. Hamuru muffin kalıplarına eşit şekilde paylaştırın.
  6. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. 
  7. Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edin. 
  8. Pişen kekleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  9. Orta boy bir tencerede süt, toz şeker, un ve nişastayı karıştırarak orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  10. Koyulaşıp göz göz kaynamaya başladığında vanilini ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  11. Kremayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Ara ara karıştırarak kabuk tutmasını önleyin.
  12. Soğuyan kekleri muffin kalıplarından çıkarın.
  13. Her bir kekin üst kısmını düz olacak şekilde kesin ve ortadan ikiye bölün.
  14. Alt katını servis tabağına alın, üzerine hazırladığınız kremadan bir kaşık koyup yayın.
  15. Doğradığınız meyvelerden bir kısmını kremanın üzerine yerleştirin.
  16. Kekin üst katını kapatıp tekrar krema sürün ve meyvelerle süsleyin.
  17. Tart jölesini paketin üzerindeki talimatlara göre hazırlayın.
  18. Jöleyi meyvelerin üzerine dökerek pastaların üzerine parlak bir kaplama yapabilirsiniz.
  19. Pastaları buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin.

    AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa