Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ulviye'nin Menüsü: Peynirli Kapya Biber

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 3-7 haziran haftasının dördüncü yarışmacısı Ulviye, ara sıcak olarak, Peynirli Kapya Biber tarifine yer verdi. Peki, Peynirli Kapya Biber nasıl yapılır, işte tarifi.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
07 Haziran 2024 19:00
GÜNCELLEME
07 Haziran 2024 19:45
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ulviye'nin Menüsü: Peynirli Kapya Biber
Büşra Ünal Yazar

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ulviye'nin Menüsü: Peynirli Kapya Biber..

Peynirli Kapya Biber

Malzemeler:

  • 6 adet kapya biber
  • 200 gram beyaz peynir veya lor peyniri
  • 1/4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1/4 su bardağı doğranmış taze maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • Tuz ve karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

NASIL YAPACAĞIZ?

  1. Kapya biberleri yıkayın ve uzunlamasına ikiye kesin. 
  2. Çekirdeklerini ve beyaz kısımlarını temizleyin.
  3. Fırını 200°C’ye ısıtın.
  4. Bir kasede beyaz peyniri veya lor peynirini, rendelenmiş kaşar peynirini, doğranmış taze maydanozu ve ezilmiş sarımsağı karıştırın.
  5. Karışıma tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyin. İyice karıştırın.
  6. Hazırladığınız peynirli harcı kapya biberlerin içine doldurun.
  7. Doldurduğunuz biberleri bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirin.
  8. Önceden ısıtılmış fırında biberler yumuşayana ve üzeri hafifçe kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin.
  9. Fırından çıkan peynirli kapya biberleri sıcak olarak servis edin.

     AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa