Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ulviye'nin Menüsü: Güveçte Kaşarlı Et Sote..
Güveçte Kaşarlı Et Sote..
Malzemeler:
- 500 gram dana kuşbaşı eti
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet büyük soğan (ince doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 2 adet yeşil biber (doğranmış)
- 2 adet kırmızı biber (doğranmış)
- 2 adet domates (rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/2 su bardağı sıcak su
- Taze kıyılmış maydanoz
NASIL YAPACAĞIZ?
- Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın.
- Dana kuşbaşı etini ekleyip yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Eti bir kenara alın.
- Aynı tavada soğanı ve sarımsağı kavurun.
- Soğanlar pembeleştikten sonra doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Sebzeler yumuşayınca rendelenmiş domatesi ve domates salçasını ekleyin.
- Karıştırarak pişirin.
- Kavurduğunuz eti tavaya geri ekleyin. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biberi ekleyin.
- Sıcak suyu ekleyin ve karıştırın. Orta ateşte, etler iyice yumuşayana kadar pişirin.
- Hazırladığınız et sote karışımını güveç kaplarına paylaştırın.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında, kaşar peynirleri eriyip üzeri kızarana kadar (yaklaşık 10-15 dakika) pişirin.
- Fırından çıkardığınız güveçleri taze kıyılmış maydanoz ile süsleyerek sıcak servis edin.
AFİYET OLSUN!