BIST
9.949
0,33%
DOLAR
35,1667
-0,16%
EURO
36,7589
0,23%
ALTIN
2.977,19
0,47%
PETROL
72,92
-0,34%
BITCOIN
3.379.248
-2,83%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 4°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 4°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ulviye'nin Menüsü: Güveçte Mantar Sote
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ulviye'nin Menüsü: Güveçte Mantar Sote
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programı, 3-7 haziran haftasının dördüncü yarışmacısı Ulviye, ana yemek yanında servis etmek için Güveçte Mantar Sote tarifine yer verdi. Peki, Güveçte Mantar Sote nasıl yapılır, işte tarifi.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
07 Haziran 2024 19:20
GÜNCELLEME
07 Haziran 2024 19:56
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ulviye'nin Menüsü: Güveçte Mantar Sote...
Güveçte Mantar Sote
Malzemeler:
500 gram mantar (istiridye veya kültür mantarı)
1 adet büyük soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
2 adet yeşil biber (doğranmış)
2 adet kırmızı biber (doğranmış)
2 adet domates (rendelenmiş)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Taze kıyılmış maydanoz
NASIL YAPACAĞIZ?
Mantarları yıkayıp kurulayın ve doğrayın.
Bir tavada zeytinyağı ve tereyağını ısıtın.
Soğanı ve sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.
Mantarları ekleyin ve mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Rendelenmiş domatesleri ve domates salçasını ekleyin. Karıştırarak pişirin.
Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyin.
Tüm malzemeleri karıştırarak orta ateşte pişirmeye devam edin.
Hazırladığınız mantar sote karışımını güveç kaplarına paylaştırın.
Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında, kaşar peynirleri eriyip üzeri kızarana kadar (yaklaşık 10-15 dakika) pişirin.
Fırından çıkardığınız güveçleri taze kıyılmış maydanoz ile süsleyerek sıcak servis edin.
AFİYET OLSUN!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Vücutta kalkan görevi görüyor: Soğuklarda ısıtıyor, vücut direncini artırıyor, gençleştiriyor, kemikleri güçlendiriyor!
Bu yöntem ömrü uzatıyor! Kahvaltının faydaları neler, geç kahvaltı yapmak ne işe yarar?
İnciler Nasıl Oluşur?
OK Neyin Kısaltmasıdır? OK Ne Demek?
Annem Ankara Zuhal öldü mü? Annem Ankara Zuhal yaşayacak mı? Bergüzar Korel, Annem Ankara'dan ayrılıyor mu?
Deterjanlara para dökmenize gerek yok! Bu yöntemlerle en inatçı lekeler bile çıkıyor!
Meryem Uzerli, Şakir Paşa Ailesi dizisine ne zaman dahil olacak? Meryem Uzerli, hangi karaktere hayat verecek?
Sonraki Sayfa
×
Ara