Zuhal Topal'la Yemekteyiz Alican'ın Menüsü: Hellimli Mediterranean Salad...
Hellimli Mediterranean Salad
Malzemeler:
- 200 gram hellim peyniri (dilimlenmiş)
- 1 adet büyük domates (doğranmış)
- 1 adet salatalık (doğranmış)
- 1 adet kırmızı soğan (ince dilimlenmiş)
- 1 adet kırmızı biber (doğranmış)
- 1 adet yeşil biber (doğranmış)
- 1 su bardağı siyah zeytin (dilimlenmiş)
- 1/4 su bardağı kapari (isteğe bağlı)
- 1 su bardağı kiraz domates (ikiye bölünmüş)
- 1/2 su bardağı beyaz peynir veya feta peyniri (küçük parçalara bölünmüş)
- 1/4 su bardağı taze nane yaprakları
- 1/4 su bardağı taze maydanoz yaprakları
- 1/4 su bardağı taze fesleğen yaprakları
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi
- Tuz ve karabiber
NASIL YAPACAĞIZ?
- Hellim peynirini dilimleyin.
- Bir tavada çok az zeytinyağı ile hellim dilimlerini her iki tarafı altın rengi olana kadar kızartın.
- Kızarttığınız hellim dilimlerini kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün.
- Büyük bir salata kasesine doğranmış domates, salatalık, kırmızı soğan, kırmızı biber, yeşil biber, siyah zeytin ve kiraz domatesleri ekleyin.
- Kapari (isteğe bağlı), beyaz peynir veya feta peyniri parçalarını ekleyin.
- Taze nane, maydanoz ve fesleğen yapraklarını ekleyin.
- Küçük bir kasede zeytinyağı, limon suyu, kırmızı şarap sirkesi, tuz ve karabiberi çırparak karıştırın.
- Hazırladığınız sosu salatanın üzerine dökün ve tüm malzemeleri nazikçe karıştırın.
- Salatayı servis tabaklarına alın ve üzerine kızartılmış hellim dilimlerini yerleştirin.
AFİYET OLSUN!